Depay zabio gol u debiju za Barcelonu, Pjanić šansu dobio u drugom poluvremenu

Katalonci bolji od Girone

Depay zabio gol u debiju za Barcelonu, Pjanić šansu dobio u drugom poluvremenu

E. Čaušević

Fudbaleri Barcelone večeras su u pripremnoj utakmici pobijedili Gironu sa 3:1.

Katalonski klub nedavno je počeo pripreme za novu sezonu, a za Barcleonu ovo je bila druga pripremna utakmica nakon što su prije nekoliko dana pobijedili Gimnastic sa 4:0.

Ronald Koeman je ponovo dao šansu svim igračima koje je imao na raspolaganju, a debi u dresu katalonskog kluba upisao je i Memphis Depay koji je stigao iz Lyona.

Barcelona je dobro počela utakmicu i povela je u 21. minuta kada je sudija svirao penal, a precizan s bijele tačke bio je Gerard Pique za 1:0.

Samo tri minute kasnije Barca dolazi do drugog gola. Nakon odlične akcije Mortimer je odlično uposlio Reyja Manaja koji pogađa za 2:0, te je za Albanca ovo bio već četvrti gol na pripremama.

Oglasi

Girona je uspjela da smanji na 2:1 u 42. minuti kada je Saiz pogodio iz penala. Također, Depay je debi upisao već krajem prvog dijela kada je zamijenio Menaja koji je imao problema s glavoboljom.

Koeman je nakon sat vremena igre napravio sedam izmjena, a na teren je, između ostalih, ušao i Miralem Pjanić.

Samo nekoliko minuta kasnije bh. reprezentativac je imao odličnu šansu za 3:1. Pjanić je sjajno izveo slobodnjak, ali je prečka na kraju spasila Gironu i ostalo je 2:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, u samom finišu meča Barcelona dolazi do trećeg gola. Sudija je po treći put pokazao na bijelu tačku, a loptu je uzeo Depay koji je tako postigao debitantski gol za Barcelonu, te je postavio konačnih 3:1.

[twitter]https://twitter.com/FCBarcelona/status/1419006128961343488[/twitter]

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije