Euorija u Atini

AEK s navijačima prvi put nakon 511 dana, objavili cijene ulaznica za meč protiv Veleža

Edmir Škorić

Iz grčkog velikana AEK-a objavili su detalje vezane za utakmicu drugog pretkola UEFA Konferencijske lige protiv Veleža.

AEK će u četvrtak od 20 sati ugostiti Velež, koji je prošle sedmice na Grbavici iznenađujuće slavio s 2:1. Tada je Rođene bodrilo oko 7.000 navijača, a sada će veliku podršku imati AEK na svom OAKA stadionu.

Ovo će biti prvi meč AEK-a pred domaćom publikom nakon 511 dana i utakmice protiv Arisa u Kupu koja je odigrana 4. marta 2020. godine.

AEK je već u prodaju pustio ulaznice i moguće ih je kupiti isključivo preko interneta, a prednost imaju vlasnici sezonskih ulaznica.

Takođe, iz kluba navode cijene ulaznica, a one najefitnije koštaju 10 eura, dok su najskuplje 40 eura. Na nekim dijelovima tribine ulaznice će iznositi i 15, 20 i 30 eura. Naravno, sve cijene su dvostruko jeftinije za djecu, odnosno maloljetne osobe.

Navedeno je i to da će kapije stadiona biti otvorene tri sata prije početka utakmice kako bi se izbjegle gužve, a prema novim standaradima i mjerama, uz priložen dokaz o kupovini ulaznice, navijači moraju imati potvrdu o cijepljenju ili potvrdu da su prebolovali koronavirus u proteklih šest mjeseci.

Osiguranje stadiona (zaštitari) koristit će covid besplatnu aplikaciju za provjeru certifikata, dok bude pregledavapo potrebne dokumente i karte (jednostavne ili sezonske karte), prije ulaska na stadion.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"U slučaju da navijač nema potvrdu o cijepljenju ili bolesti, neće mu biti dopušten ulazak na stadion, osim maloljetnih navijača u dobi od 13 do 15 godina i djece do 12 godina koji moraju biti u pratnji", navodi se u saopštenju Grka.

Zahtijeva se od navijača da obavezno nose maske i da drže distanciju od 1,5 metra, ali zaista je teško očekivati da će navijači AEK-a mariti za to dok budu strastveno bodrili svoj tim u četvrtak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.