AEK doveo lijevo krilo pred revanš s Veležom, Milojeviću dvojac na treningu zadao brige

Grci čekaju Rođene u četvrtak

AEK doveo lijevo krilo pred revanš s Veležom, Milojeviću dvojac na treningu zadao brige

E. Škorić

AEK će u četvrtak od 20 sati u Atini ugostiti Velež u revanš meču drugog pretkola UEFA Konferencijske lige.

Grci su zabrinuti s razlogom jer Velež dolazi s prednošću od jednog gola (2:1) sa utakmice odigrane na Grbavici. Osim što su Rođeni pobijedili Grke, pokazali su na terenu da su u najgorem slučaju ravnopravan rival velikanu iz Atine, a dobrim dijelom prve utakmice bili su i bolji.

Stoga Vladan Milojević, trener AEK-a, nije baš bezbrižan, svjestan je da će biti teško izboriti prolaz protiv onako kvalitetnog i borbenog mostarskog sastava predvođenog sjajnim trenerom Feđom Dudićem. Uostalom, možda će Velež biti jači za Samira Radovca i Denisa Zvonića, koji su zbog povreda propustili prvi duel.

Što se AEK-a tiče, najavljeno je već da će Milojević najvjerovatnije od prve minute krenuti sa Argentincem Sergiom Araujom u napadu i da bi starter mogao biti i Ognjen Vranješ, a najavljuje se i iskusni Francuz LeTallec od prve minute. Oni su na Grbavici kasnije dobili priliku za igru, ali sada se očekuju od početka.

U nedjelju popodne AEK je odradio novi trening, ali su isti propustili Konstantinos Galanopoulos i Ziga Laci. Laci je mladi slovenski defanzivac, a Galanopoulos 23-godišnji centralni vezni.

Ipak, s obzirom da su obojica propustili i prve utakmice, Milojeviću vjerovatno neće remetiti koncept same igre i neće biti potrebe za prevelikim promjenama.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Grčki mediji također pišu da je AEK dogovorio novo pojačanje pred Velež. Nije objavljeno ime igrača, ali navedeno je da se radi o lijevom krilu i da je on "već AEK-ov", odnosno da je sve dogovoreno oko njegovog dolaska.

Za nogometaša nisu procurile nikakve informacije osim da ima 24 godine i da se radi o lijevom krilu koji je prihvatio sve uslove grčkog kluba i sada se samo čeka zeleno svjetlo za transfer. On se naravno ne očekuje u četvrtak u timu protiv Veleža.

Top Komentari

Didier_Drogba
Neće njima pomoći ni Messi. Sretno Veležu, podrška iz Obale Slonovače.
18 2
Arnel925
Miriše na petardu na poluvremenu
1 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi