Foto - EPA

Basketaši izgubili od Rusije

Novi šok za Srbiju: Ostali su bez zlata kojeg su svi već upisali

Midhat Šljivak

Reprezentacija Srbije u basketu nije uspjela da se plasira u finale Olimpijskih igara u Tokiju.

Iako su pred ovaj turnir bili veliki favoriti za osvajanje zlatne medalje, Srbiju je na putu ka finalu zaustavila selekcija Rusije koja je slavila rezultatom 21:10.

Niko nije mogao ni naslutiti da će Srbija odigrati tako loš meč. Ništa basketašima ove selekcije nije išlo od ruke, a Rusi su sa druge strane pogodili apsolutno sve.

Na kraju je Rusija slavila uvjerljivu pobjedu rezultatom 21:10, napravila je veliko iznenađenje i borit će se za zlatnu medalju.

Srbija će rivala u borbi za bronzu saznati nakon drugog polufinala u kojem se sastaju Latvija i Belgija. Duel za treće mjesto zakazan je za 14:15 sati.

Za Srbiju je ispadanje basketaša u polufinalu drugi šok danas na Olimpijskim igrama. Prethodno je Nemanja Majdov iznenađujuće ispao u prvom krugu takmičenja.

Bolji od Majdova bio je Nijemac Eduard Trippel koji je 40 sekundi prije kraja došao do trijumfa waz-arijem i plasirao se u naredni krug olimpijskog turnira.

Majdov je također važio za velikog favorita, ali očigledno srbijanskih sportistima danas nije bio baš najbolji dan, ako izuzmemo Novaka Đokovića.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.