Basketaši Srbije osvojili i jedinu medalju koja im je nedostajala

Prvaci Evrope

Basketaši Srbije osvojili i jedinu medalju koja im je nedostajala

Basketaši Srbije osvojili su Evropsko prvenstvo u Bukureštu nakon što su u finalu savladali Latviju sa 19:18.

Ekipa u sastavu Dejan Majstorović, Dušan Domović Bulut, Marko Ždero i Marko Savić godinama je najbolja u ovom sportu, a večeras je stigla do jedinog odličja koje im je do sada nedostajalo.

Srbija je na startu povela sa 3:0, a brzo je otišla i na +5 kada je bilo 6:1. Imala je Srbija i ubjedljivo vodstvo 8:2, ali su se prvaci Evrope iz 2017. godine vratili na zaostatak od tri poena (8:5).

Bulut je igrao sjajno i odveo Srbiju do vodstva 12:8, ali se Latvijci vraćaju na samo - 1 (13:12). Dušan Bulut je preuzeo stvari u svoje ruke i Srbija je stigla do +5 (17:12), ali se Latvijci vraćaju i na minut do kraja stižu do poravnanja 18:18.

Na 45 sekundi prije kraja, Majstorović je zabio za vodstvo Srbije od 19:18 da bi Latvijci u posljednjem napadu imali šut za pobjedu, ali je Miezisu lopta 'izašla' iz koša pa je Srbija proslavila osvajanje zlatne medalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi