Foto - Screenshot

Olimpijske igre

Francuska, Njemačka i Argentina ispali sa fudbalskog turnira

Midhat Šljivak

Fudbalske reprezentacije Francuske, Njemačke i Argentine ispale su sa turnira na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Iako su sve ove selekcije važile za favorite u grupama na kraju su velike fudbalske nacije razočarale i neće se boriti za medalje.

Francuska je danas u 3. kolu pregažena od domaćina Japana sa 4:0 i zauzeli su treće mjesto u grupi u kojoj su pored ovih reprezentacija bili još Meksimo i Južna Afrika. Trikolori su osvojili tri boda.

Golove za Japan postigli su Kubo, Sakai, Miyoshi i Maeda i domaća selekcija je završila kao prva u grupi sa maksimalnih devet bodova, a iz grupe A dalje ide još Meksiko.

Njemačka je remizirala (1:1) sa Obalom Slonovače u utakmici u kojoj im je bila potrebna pobjeda za plasman dalje.

Na kraju do nje nisu uspjeli doći. Njihov rival je prošao dalje baš kao i selekcija Brazila koja je glavni favorit za zlato po onom što su dosad prikazali na turniru.

Bez plasmana u četvrtfinale ostala je i Argentina. Gaučosi su u direktnom duelu remizirali sa Španijom (1:1) i kako je Egipat dobio Australiju sa 2:0, Argentina je osatala bez plasmana u završnicu turnira.

Španija je iz grupe C prošla dalje kao prvoplasirana, a Egipat je uspio da se domogne druge pozicije.

Parovi četvrtfinala su sljedeći:

Japan - Novi Zeland
Južna Koreja - Meksiko
Španija - Obala Slonovače.
Brazil - Egipat

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.