Gignac postigao pogodak protiv Meksika, a onda oduševio fudbalski svijet svojim potezom

Cijeni državu u kojoj igra

Gignac postigao pogodak protiv Meksika, a onda oduševio fudbalski svijet svojim potezom

Endin Čaušević

Reprezentacija Francuske poražena je na otvaranju Olimpijskog turnira od Meksika sa 4:1.

Meksikanci su oduševili u prvom meču na Olimpijskim igrama i lakše od očekivanog pobijedili su selekciju Francuske.

Reprezentacija Meksika povela je u 47. minuti kada je Vega pogodio za 1:0. Samo nekoliko minuta kasnije Meksiko je poveo sa 2:0, a ovaj put u listu strijelaca upisao se Cordova.

Francuska se uspjela vratiti u meč u 69. minuti kada je sudija svirao penal, a pogodak je postigao iskusni Gignac koji je tako smanjio na 2:1.

Međutim, Meksiko je u finišu meča uspio da postigne još dva gola i tako riješi meč.

Prvo je u 80. minuti Antuna pogodio za 3:1, dok je konačnih 4:1 postavio Aguirre golom u prvoj minuti sudijske nadoknade.

No, nakon utakmice u centru pažnje našao se upravo Gignac koji nije slavio nakon gola za 2:1. Gignac se izvinjavao navijačima Meksika zbog činjenice da već šest sezona igra u ovoj zemlji u dresu Tigresa.

Ovaj potez Gignaca oduševio je fudbalsku javnost i pokazao je kakvo poštovanje iskusni francuski napadač ima prema zemlji u kojoj zarađuje platu već šest godina.

Top Komentari

Arnel925
Ovo ti je isto kao kad povalis od cure mamu, radi poštovanja prema curi i familiji se ne raduješ nego nikom ništa ne govoriš eh tako se Gignac osjecao
5 0
MaDaj
Najveca glupost ikad, pazi neću slaviti jer igram za klub u toj zemlji hahhaha
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi