Šest golova na meču Brazila i Njemačke, Richarlison dominirao
Foto - EPA

Olimpijski turnir

Šest golova na meču Brazila i Njemačke, Richarlison dominirao

M. Šljivak

Brazil je u prvom kolu fudbalskog turnira na Olimpijskim igrama savladao selekciju Njemačke sa 4:2.

U ovom meču dominirao je napadač Evertona Richarlison koji je postigao hat-trick za pola sata igre.

Sjajni brazilski fudbaler pogađao je u sedmoj, 22. i 30. minuti za visokih 3:0 u korist Brazila, koji je potpuno dominirao u prvom dijelu.

Prednost Karioka mogla je biti i veća da je Cunha u nadoknadi prvog dijela iskoristio penal, no na odmor se otišlo rezultatom 3:0 u korist Brazila.

U nastavku se Njemačka vraća u utakmicu. Brazil je promašivao šanse, a Nijemci su svoje koristili.

Amiri je u 57. minuti zabio za 3:1, ali potom Njemačka ostaje sa igračem manje nakon što je Arnold dobio drugi žuti karton.

Nijemci i sa igračem manje uvode meč u neizvjesnost. Ache je u 83. minuti zabio za 3:2, ali više od toga nisu mogli.

Pravo je čudo kako Brazil nije uspio zabiti mnogo više od četiri gola u ovom meču, a tačku na susret postavio je Paulinho golom u 94. minuti meča za konačnih 4:2.

Olimpijski turnir 1. kolo:

Brazil - Njemačka 4:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi