Održana press konferencija

Dudić pred AEK: Ključno je da ne primimo gol prvih 20 minuta

Endin Čaušević

Fudbaleri Veleža sutra igraju u gostima protiv AEK-a revanš utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige.

Rođeni su oduševili sve prije nekoliko dana kada su na Grbavici uspjeli da pobijede AEK sa 2:1, te u Atinu otputovali puni samopouzdanja da mogu napraviti iznenađenje i proći dalje.

Velež je u prvoj utakmici gubio sa 1:0, ali je sjajnim preokretom i golovima Omara Pršeša i Dženana Zajmovića uspio da pobijedi na kraju sa 2:1.

Revanš utakmica igra se sutra u Atini, a igrači Veleža danas su doputovali u glavni grad Grčke, te će večeras odraditi posljednji trening pred sutrašnju utakmicu.

Pred trening Veleža održana je i press konferencija na kojoj se prisutnim novinarima obratio trener mostarskog kluba Feđa Dudić.

"Realno, u AEK-u su vjerovali da će imati lagan zadatak protiv nas i sada će sigurno uraditi sve da naprave preokret u revanšu. Poznajemo grčki mentalitet i moramo biti spremni kako bismo ostvarili naš cilj. Ključno će biti prvih 20 minuta utakmica i ako ne primimo gol u tom periodu vjerujem da ćemo imati dobre šanse", rekao je Dudić i nastavio.

"Pokušati ćemo naučiti od grešaka Sarajeva kada su igrali protiv Atalante i primili gol na samom početku. Pokušavamo smiriti tim i pripremiti za veliku utakmicu jer znamo koliko plasman dalje znači za ovaj klub. Sigurno da smo odigrali jednu od naših najboljih utakmica na Grbavici, ali možemo još da napredujemo u odbrani".

"AEK nam je stvorio šanse gdje smo morali bolje reagovati u odbrani. Možemo biti bolji u odbrani i našim kontrama. Analizirali smo protivnika i spremni smo za sutrašnju utakmicu".

Dudić je dodao da je u prvom meču bilo jasno da je odbrana AEK-a nešto sporija što će igrači Veleža pokušati da iskoriste.

"Vidjeli smo da je odbrana AEK-a nešto sporija. To su stvari koje moramo da iskoristimo i da se nadamo pozitivnom rezultatu", zaključio je Dudić.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/156[/poll]

Na press konferenciji bio je i fudbaler Rođenih, Edo Vehabović, koji je poručio da vjeruje da će u sutrašnjoj utakmici biti manje pritiska s tribina nego na Grbavici.

"Na Grbavici je bilo teže igrati zbog atmosfere i pritiska s tribina i u Atini će biti drugačije. Tribine su odmaknute od terena i sigurno je da će s te strane biti manje pritiska", kaže Vehabović.

Na kraju riječ je dobio i Haris Ovčina koji je izjavio da će igrači Veleža dati sutra svoj maksimum.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Dat ćemo sve od sebe da se plasiramo dalje. Igrali smo dobro u prvoj utakmici i zašto ne bismo to uradili u Atini? AEK je pod pritiskom, bili su favoriti, ali smo ih iznenadili. Nisu očekivali da ćemo odgovoriti tako dobro na njihovu taktiku. Sigurno da će početi utakmicu ofanzivno i agresivno kako bi što prije dali gol, pogotovo u prvih pola sata", dodao je Ovčina na kraju.

Treba dodati da se revanš utakmica između AEK-a i Veleža igra u četvrtak od 20 sati na Olimpijskom stadionu u Atini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.