Milojević: Uvjeravam vas, sutra ćete vidjeti drugačiji AEK

Srbijanski stručnjak samouvjeren

Milojević: Uvjeravam vas, sutra ćete vidjeti drugačiji AEK

S. Grebović

Sutra će AEK i Velež od 20 sati u Atini odigrati revanš meč 2. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Mostarci su u prvom meču odigranom na Grbavici skinuli skalp grčkom velikanu i u Atinu otputovali sa prednošću od 2:1.

Goste je u vodstvo doveo Iranac Karim Ansarifard u 12. minuti, ali je stvari na početak vrlo brzo eurogolom vratio Omar Pršeš.

Potpuni preokret Veležu donio je Dženan Zaimović u 53. minuti susreta.

AEK-ov stručni štab predvođen trenerom Vladanom Milojevićem i prvotimcem Ansarifardom danas je na press konferenciji najavio meč sa Veležom.

"Još jednom moram da ponovim da nikako nisam zadovoljan igrom u prvoj utakmici. Ja zasigurno ne želim izgovore i nije me briga. Nisam bio zadovoljan ničim. U periodu od te utakmice pa do danas radili smo na greškama i uvjeravam vas da ćete sutra vidjeti jedan drugačiji AEK."

Oglasi

Na pitanje grčkih novinara šta njegovom timu treba kako bi prošao dalje odgovorio je:

"Razgovarali smo s djecom. Moramo imati disciplinu, bez obzira na protivnika. Jasno nam je da gol u gostima više ne važi, što je svakako otežavajuća okolnost za nas. Moramo se boriti za svaku loptu i mnogo više trčati. Ništa od toga nismo imali u prvoj utakmici. Moramo uložiti tvrdoglavost, strast i borbu kod svakog igrača. Nadamo se da ćemo ove elemente imati u sutrašnjoj utakmici."

Sutra se i AEK-ovi navijači nakon dugo vremena vraćaju na tribine. Da li će to njegovom timu biti plus ili minus?

"Ako ova činjenica negativno utječe na nas, bolje da se ne bavimo ovim poslom. Za mene je to bio događaj bez presedana u prvoj utakmici koju smo imali nakon dugo vremena ljudi na tribinama. Osjećaj je bio sjajan, nadam se da će tako biti i sutra."

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Novinarima se kratko, ali jasno obratio i Karim Ansarifard.

"Sa mnom ili bez mene najbitnija je pobjeda. Uopšte nije važno ko će sutra istrčati na teren, bitno je samo da prođemo dalje!", poručio je Iranac.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanin_Mostar
Mozda i ti vidis sutra drugi Velez pa te opet iznenadi jel tako Duda :)
16 0
Kiss
Tako je bio uvjeren i u prvoj utakmici pa je Velež dobio,sutra neriješeno i taman ?
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi