Večeras revanš meč

Lešinari sinoć 'zapalili' grad, Borac želi 'istopiti' Linfield

Samir Mlaćo
Burno je u FK Borac.

Banjalučani su jučer ostali bez trenera Marka Maksimovića, a već večeras ih očekuje revanš 2. pretkola Konferencijske lige protiv Linfielda iz Sjeverne Irske.

U prvom meču je bilo čak 4:0, pa su gosti veliki favoriti.

Borac od prve minute mora jurišati po prolaz, te pokušati napraviti čudo.

Navijači ne gube nadu, a sinoć su na ulicama Banja Luke pokazali da će večeras biti 12-ti igrač svog tima.

Uz bakljadu i pjesmu pozvali su sve sugrađane da sutra dođu na gradski stadion, te bodre Vranješa i društvo od 20 sati.

 Maksimović o odlasku

"Odluku sam donio još ranije, nije tek tako došla i Uprava je znala za nju. Ne odlazim zbog neuspjeha, ali u ovom trenutku smatram da je lakše da ode jedan čovjek nego 50", rekao je Maksimović.

"Ja sam ovakvu odluku donio i nakon poznate utakmice protiv Veleža (poraz od 2:0) Tad sam osjetio podršku čelnih ljudi kluba. Osjećaj je takav i sada. Međutim, nisam osjetio podršku onih koji možda jesu tu, ali ne donose ništa. Ne želim da radim ako u klubu postoji ijedan čovjek koji me ne želi tu", istakao je Maksimović.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Najlakše je da odem ja. Neću govoriti o problemima, nisam to ni ranije činio, ali sam siguran da će ih Borac prevazići. Mogao sam da ostanem, ali miran sam u svojoj odluci i ne dovodim je u pitanje. Ne znam da li je odluka pametna, ali u nju vjerujem. Ovim želim da natjeram svakog ko je u klubu da misli samo na klub. On ostaje, a mi svi prolazimo."

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.