Zeljković objasnio razloge rastanka sa Maksimovićem: Lakše je bilo da ode on

Potpredsjednik Borca objasnio situaciju

Zeljković objasnio razloge rastanka sa Maksimovićem: Lakše je bilo da ode on

M. Šljivak

Marko Maksimović podnio je ostavku na mjesto trenera FK Borac.

Mladi stručnjak otišao je sa klupe nakon teškog poraza od Linfielda u Konferencijskoj ligi (4:0) i slabog izdanja protiv Leotara (0:0) u Premijer ligi.

Potvrdu Maksimovićevog odlaska na današnjoj press konferenciji dao je potpredsjednik kluba Bogoljub Zeljković.

"Hvala Marku Maksimoviću u ime kluba, ali i u moje lično ime na svemu što je napravio u prethodnom periodu", rekao je potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković i nastavio je:

"Napravili smo fenomenalan rezultat, vratili smo titulu u Banjaluku nakon deset godina i Marko je jedan od najzaslužnijih za to. Ovo nije zbogom, već samo doviđenja. Marku su vrata kluba uvijek otvorena", istakao je Zeljković.

Potpredsjednik Borca ističe da je kod Maksimovića došlo do emotivnog pražnjenja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nakon Cluja smo se svi emotivno ispraznili. Prethodnih dana smo pričali o nekim stvarima i Markova odluka je bila da je lakše da on ode, nego da se promijeni 30-40 ljudi. Želim mu sreću u nastavku karijere", istakao je Zeljković na press konferenciji.

U susretu protiv Linfielda koji je na programu sustra ekipu će voditi trio Čedomir Ćulum, Zoran Dragišić i Radovan Gajić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Hehehehe doslo do emotivnog praznjenja :-))) Nije bolan sudije dovoljno pogurale , skontali da ih BiH javnost sada budno prati i analizira njihove lakrdije
18 2
johny22
Logično!Koliko samo sreća igra ulogu u zivotu.Ukinu gol u gostima,ispadnes zbog toga.Da nije tako mozda bi covjeka vec sad kovali u zvijezde nakon neke fudbalske bajke i onda posle svega toga sve ode nizbrdo.Do vrha tesko a dole za sekundu.Volio bih dozivjeti da se zajedno veselimo svakom uspjehu i tugujemo u svakom neuspjehu bez obzira bio to Borac,Zeljo,Velez,Zrinjski....pa makar i klub iz nekog sela unutar BiH.Sport treba da bude poveznica a ne politička,etnicka i vjerska pripadnost.Ostaje nada u bolja vremena.Voli svoje ali postuj tuđe,drugacije ne vodi dobrom
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi