Janković: Bio sam trener Borca u najteže vrijeme, sada je situacija mnogo bolja
Janković je angažovan u Borcu kao šef omladinske škole, a obavlja trenutno i funkciju selektora U-15 reprezentacije BiH

Jedan od kandidata za trenera Borca

Janković: Bio sam trener Borca u najteže vrijeme, sada je situacija mnogo bolja

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Marko Maksimović više nije šef stručnog štaba banjalučkog Borca. Klub je danas organizovao press konferenciju, na kojoj se Maksimović i rukovodstvo kluba prijateljski razišli. Čelnici kluba najavili su da kreću u proces traženja novog trenera.

Nekoliko imena spominje se kao potencijalni nasljednici Marka Maksimovića na klupi Borca, tu se prije svega misli na Nemanju Miljanovića, dojučerašnjeg trenera Mladosti iz Doboja kod Kaknja, te sadašnjeg trenera juniora Borca. Tu su još Slobodan Starčević, aktuelni selektor mlade reprezentacije, te Igor Janković aktuelni šef omladinske škole u Borcu.

Povodom natpisa pojedinih medija, da je jedan od kandidata za klupu prvog tima, SportSport.ba je kontaktirao Igora Jankovića, koji je za naš portal istakao da ga još niko nije zvao, ali da bi mu bila velika čast ponovo sjesti na klupu aktuelnog prvaka BiH.

"Ja nisam neko ko se gura u medije i traži tim putem neki svoj prostor. Marko Maksimović je moj prijatelj i odajem mu veliko priznanje za sve ono što je uradio u Borcu. Pisalo se isto tako za mene prošle zime u vezi trenerske pozicije pa na kraju od toga nije bilo ništa. Šta da vam kažem nisam još razgovarao na temu trenera seniorske ekipe sa rukovodstvom kluba".

"Trenutno sam kako znate u drugoj ulozi u klubu, ali ako se pokrene ta priča, razgovarat ćemo o mogućnosti preuzimanja prve ekipe. Prije par godina sam bio trener prve ekipe možda u najtežim trenucima u historiji kluba. Sad je situacija mnogo bolja, klub se izgradio u svakom smislu i lijepo mi je biti dio Evropskog Borca", kazao je za SportSport.ba Igor Janković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Janković je 39-godišnji trener sa Profi trenerskom licencom, a u dosadašnjoj karijeri bio je trener Borca, Kozare, Rudara iz Prijedora i Tekstilca.

Obavljao je funkciju i pomoćnika selektora A reprezentacije BiH u eri Mehmeda Baždarevića. Trenutno je angažovan kao selektor U-15 reprezentacije BiH, te kao šef omladinske škole Borca.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

2323
Samo ne ovog slihtaru ..nema covjek veze sa trenerskim poslom..im politiku koja ga gura a inace nije omiljen u tom fudbalskom svjetu jer nista ne zna ..samo ga guraju...
1 0
enko
Drugo je to sto je i gdje bio.kurbegovicu navedi ti nama gdje je i sa kim napravio neki uspjeh.ovo za reprezentaciju se nepika jer je to sve po diktatu i nacinalnoj strukturi.mislim da ovaj miljanovic najkvalitetniji od svih kandidata i ove ublehe maksima gorkog.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi