Mečevi se igraju u četiri dana

Četiri utakmice u direktnom prenosu: Poznate satnice mečeva 3. kola Premijer lige

Endin Čaušević

Premijer liga Bosne i Hercegovine nastavlja se već sutra, a na programu su utakmice trećeg gola.

U prva dva kola nove sezone najjačeg ranga bh. fudbala vidjeli smo nekoliko zanimljivih utakmica, a ovog vikenda očekuju nas mečevi trećeg kola.

Treće kolo počinje već sutra kada će se na Tušnju sastati Sloboda i Leotar, a potvrđeno je da će se ova utakmica igrati od 20 sati. Utakmicu na Tušnju sudi Adis Mulahasanović (Sarajevo), a pomoćnici su mu Moamer Čaušević i Sreten Udovičić, dok je četvrti sudija Admir Šehović.

U subotu su na rasporedu dvije utakmice, a obje se igraju u Sarajevu. Prvo se od 19 sati sastaju na Grbavici Željezničar - Posušje, a od 21 sat igra se derbi između Sarajeva i Zrinjskog.

Utakmicu na Grbavici će suditi Mirza Kazlagić (Cazin), a pomoćnici su mu Jure Musa i Boris Dujmović, dok će četvrti sudija Josip Martinović. Što se tiče meča na Koševu glavni sudija je Elvis Mujić (Banovići) s pomoćnicima Arnelom Novalićem i Goranom Dujakom. Četvrti sudija je Ermin Sivac.

U nedjelju na rasporedu je samo jedna utakmica, a na Pecari će snage odmjeriti Široki Brijeg i Radnik. Ova utakmica igra se od 21 sat.

Meč na Pecari će suditi Danijel Bojo (Kiseljak), a pomoćnici su mu Aleksandar Smiljanić i Radislav Kačavenda, dok je ulogu četvrtog sudije dobio Miloš Gigović.

Također, u ponedjeljak ćemo gledati jedan meč Premijer lige Bosne i Hercegovine kada će se u Mostaru sastati Velež i Rudar iz Prijedora.

Utakmica na stadionu Rođeni igra se od 20 sati, a sudit će ga Irfan Peljto (Sarajevo) s pomoćnicima Nebojšom Žugićem i Stefanom Tešanovićem. Četvrti sudija će biti Benjamin Deljković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjećamo, ranije je odgođena utakmica između Borca i Tuzla Cityja zbog nastupa banjalučkog tima u Evropi, a termin za ovaj meč će biti naknadno određen.

Treba dodati da će Arena Sport prenositi mečeve Sloboda - Leotar i Sarajevo - Zrinjski, a mečevi Željezničar - Posušje i Velež - Rudar će biti u direktnom prenosu na Moja TV.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.