Kreću u ofanzivu od prve minute: Grčki mediji objavili početni sastav AEK-a za Velež

Rođeni večeras igraju u Atini

Kreću u ofanzivu od prve minute: Grčki mediji objavili početni sastav AEK-a za Velež

E. Čaušević

Fudbaleri mostarskog Veleža večeras u Atini igraju protiv AEK-a revanš utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige.

Velež je prije sedam dana na Grbavici oduševio sve svojom borbenom igrom, te su Rođeni uspjeli da naprave veliko iznenađenje i pobijede grčki klub sa 2:1.

AEK je poveo na Grbavici na otvaranju utakmice, ali je Velež u nastavku uspio da dođe do preokreta golovima Omara Pršeša i Dženana Zajmovića, te su igrači Rođenih dobili velike pohvale za svoju igru i borbenost.

Ekspedicija Veleža jučer je otputovala za Atinu, te su fudbaleri mostarskog kluba sinoć odradili trening na Olimpijskom stadionu gdje će se odigrati večerašnja utakmica.

Jasno je da je AEK i dalje favorit da se plasira dalje, ali u Veležu vjeruju da mogu ponovo iznenaditi i plasirati se dalje što bi zaista bio veliki uspjeh.

Oglasi

Trener grčkog tima Vladan Milojević na jučerašnjoj press konferenciji poručio je da će mijenjati određene stvari što se tiče pristupa utakmici, ali i početnom sastavu.

Grčki mediji pišu da će Milojević napraviti nekoliko promjena u sastavu, a da bi od prve minute trebao zaigrati i bivši bh. reprezentativac Ognjen Vranješ koji se nedavno vratio u AEK.

Grčka Gazzetta jutros je objavila da će AEK večeras igrati najvjerovatnije u formaciji 4-2-3-1, te su objavili i vjerovatni sastav grčkog tima za večerašnji okršaj protiv Veleža.

Milojević je očito odlučio da krene veoma ofanzivno od prve minute jer želi da njegov tim što prije postigne pogodak. Na to je jučer upozoravao i Feđa Dudić koji je izjavio na press konferenciji da će biti ključno da Velež sačuva mrežu u prvih 20 minuta.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Vjerovatni sastav AEK-a: Stanković, Bakakis, Vranješ, Tzavellas, Mitaj, Szymanski, Le Tallec, Mantalos, Levi Garcia, Tanković, Sergio Araujo.

Podsjećamo, utakmica između AEK-a i Veleža igra se večeras od 20 sati, a na Olimpijskom stadionu u Atini trebalo bi biti između 7.000 i 10.000 navijača. Kapacitet stadiona je 70.000 i jasno je da atmosfera neće biti toliko paklena kako je to inače slučaj u Grčkoj.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Faktori koji su važni da bi Velež prošao večeras: Posten sudija, malo sportske sreće, 95min zalaganja, 50% još bolja igra nego prije 7 dana
3 1
user1597698961
Cuj zadnje u anketi ,,Aek ce razbiti Velez i lako proci dalje"....pogledajte aekove rezultate,oni zadnjih 50tekmi nisu nikog razbili,,da ne kazem da su u mozda 3-4tekme zabili 3gola,,poneka tekma s 2 gola,vecinom su im rezultwti 1 0 ,1 1 ,2 1 i twko to,,,ne racunam paok i olympiakos negi ove srednje grcke tinove koje aek nijednog nijee razbio
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi