Prisjetili se Intertoto Kupa

Uz Rođene je cijela Bosna i Hercegovina: Podrška Veležu i iz Bihaća

S. Mlaćo
Cijela Bosna i Hercegovina večeras je uz FK Velež.

Nakon 33 godine Rođeni su izborili Evropu, a protekle sedmice napravili senzaciju. Na Grbavici je pao grčki velikan AEK, a sada slijedi revanš.

Velež ima prednost 2:1 i jasno je da nas čeka uzbudljivih 90 minuta, možda i 120, te duže.

Rođenima podrška dolazi iz svakog 'čoška' države, a posebno vrijedi izdvojiti poruka iz Bihaća.

Grad Bihać se prisjetio zanimljivog detalja te poželio sreću Mostarcima večeras.

“U sezoni 1999/2000, bihaćko Jedinstvo branilo je boje BiH u Intertoto Kupu. U Bihaću je Jedinstvo slavilo sa 3:0, a u revanšu je bilo 1:0 za Gi Gotu. Prvi duel u Bihaću će ostati zlatnim slovima upisan u historiju Jedinstva i bh. fudbala, a tog 19. juna na stadion pod Borićima je bilo oko 10.000 gledatelja.

Tog dana smo imali i veliku podršku iz Grada Mostara, a navijači FK ''Velež'' poznatiji kao Red Army Mostar su u nekoliko autobusa doputovali u Bihać i cijelu utakmicu gromoglasno navijali za naš klub.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Večeras će fudbaleri mostarskog Veleža igrati revanš susret protiv grčkog AEK-a, u okviru drugog pretkola Konferencijske lige i ovom prilikom im želimo poželjeti pobjedu. Večeras Grad Bihać navija za Vas“, stoji u objavi.

Meč AEK – Velež igra se večeras od 20 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.