Tako to rade pravi sportski rivali, ali i prijatelji: Rođenim za prolaz i premije od Tuzla Cityja!

Sjajan potez tuzlanskog kluba

Tako to rade pravi sportski rivali, ali i prijatelji: Rođenim za prolaz i premije od Tuzla Cityja!

E. Čaušević

Fudbaleri Veleža igraju večeras revanš utakmicu drugog pretkola Konferencijske lige u gostima protiv AEK-a.

AEK je poveo sa 1:0 na početku utakmice, ali su Rođeni do kraja uspjeli da dođu do preokreta. Omar Pršeš je izjednačio na 1:1 fantastičnim golom, a preokret bh. klubu donio je Dženan Zajmović.

Igrači Veleža jučer su otputovali u Atinu, te su sinoć odradili posljednji trening pred večerašnji meč.

Utakmica se igra na Olimpijskom stadionu na kojem će biti do 10.000 navijača i sigurno je da će fudbaleri mostarskog kluba dati svoj maksimum kako bi sačuvali prednost i napravili veliko iznenađenje plasmanom u treće pretkolo ovog takmičenja.

Također, Rođene je danas oduševio potez čelnika Tuzla Cityja koji pomno prate nastup mostarskog kluba u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Iako su ovi klubovi rivali u Premijer ligi naše zemlje ovim potezom su dokazali i da su prije svega veliki prijatelji.

Oglasi

Naime, kako saznaje SportSport.ba čelnici Tuzla Cityja odlučili su nagraditi mostarski klub ukoliko uspiju večeras da naprave iznenađenje protiv AEK-a i plasiraju se u treće pretkolo.

U tom slučaju Tuzla City će nagraditi Rođene premijom od 20.000 KM što je odlučeno na sinoćnjoj sjednici ovog kluba.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Također, iz Tuzla Cityja su poručili na kraju da žele mnogo sreće i uspjega Veležu u večerašnjoj utakmici, a sigurno je da Rođeni sada imaju dodatni motiv da večeras ostave srce na terenu.

Podsjećamo, utakmica između AEK-a i Veleža igra se od 20 sati.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

stipulanbo
Kapa dole za ovakav gest, ovako nesto se rijetko vidja. Svaka cast Tuzla City-u i sretno Velez Mostaru, najvecem mostarskom klubu!
62 4
barimbica
25.09 Tuzla City - Velez : 1-0
18 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije