Elfsborg ih rasturio

Kako je ovakav Milsami uspio izbaciti Sarajevo? Moldavski tim se još jednom obrukao

Midhat Šljivak

Moldavski Milsami je eliminisao FK Sarajevo u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Ovaj tim je pobijedio na Koševu sa 1:0 i prošao je u drugo pretkolo gdje ih je u dvije utakmice švedski Elfsborg poprilično osramotio.

Prvi meč u Švedskoj završen je laganom pobjedom domaćeg tima od 4:0, a švedski tim nije imao milosti prema Milsamiju ni u revanšu.

Ovog puta Elfsborg je slavio sa 5:0 i sa ukupnim rezultatom od 9:0 eliminisan je moldavski predstavnik i zaista je nejasno kako Bordo tim nije mogao da savlada ovaj tim u dvije utakmice.

Ndione je večeras otvorio golijadu za goste u petoj minuti za 1:0. Tri minute kasnije Frick je zabio za 2:0, a rezultat prvog poluvremena od 3:0 postavlja Ndione drugim golom u 25. minuti.

Nastavak meča donosi još dva gola u mrežu Milsamija. Na 4:0 povećao je Cooper Love u 56. minuti, a Ndione deset minuta kasnije postavlja konačnih 5:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Razlika je u ovom meču mogla biti i veća, ali su gosti malo zakočili u posljednjih 20-ak minuta, ali su lagano osigurali plasman dalje.

Elsfsborg u narednom kolu igra protiv pobjednika meča AEK - Velež.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.