Dizdarević opravdao povjerenje struke: Među nama vlada zdrava konkurencija
FOTO: FK Sarajevo

Mladi golman iskoristio priliku

Dizdarević opravdao povjerenje struke: Među nama vlada zdrava konkurencija · Intervju

S. Mlaćo
Pod velikim pritiskom bili su nogometaši Sarajeva nakon ispadanja u Evropi od Milsamija i domaćeg poraza na otvaranju Premijer lige od FK Tuzla City.

Navijači su bili vidno nezadovoljni, a u Posušju su se tražila samo tri boda. Jasno je bordo momcima bilo da neće biti lako, motivirani domaćin pred dobro ispunjenim tribinama tražio je iznenađenje.

Goran Sablić je promiješao karte, šansu dao i novajlijama, a sasvim očekivano promjena se desila i među stativama. Adnan Kanurić se nije proslavio na otvaranju sezone, pa je šansu dobio Belmin Dizdarević.

Ovaj 19-godišnjak opravdao je očekivanja i pobrao simpatije struke te navijača. Sarajevo je slavilo, pogodak nije primio, te mu je slobodno možemo reći poslije posljednjeg zvižduka sudije pao 'kamen sa srca'.

Na početku razgovora za SportSport.ba dotakli smo se pobjede u Posušju, te uputili čestitke.

“Hvala mnogo na čestitkama. Iskreno, zadovoljan sam svojim nastupom, ali i nastupom cijele ekipe, iako uvijek može bolje. Ipak, fudbal je timski sport i shodno tome, uvijek mi je bitniji dobar nastup cijele ekipe od mog ličnog nastupa“, ističe mladi čuvar mreže.

Oglasi

Jasno je da je na bordo momcima bio veliki pritisak pred meč u Hercegovini.

“Igrati za velikana kao što je FK Sarajevo je ponos, čast i samim tim, na igračima Sarajeva je uvijek veliki pritisak, bilo da se igra protiv, uslovno rečeno, „slabijih“ ili boljih ekipa. Mi u FK Sarajevo smo navikli na veliki pritisak, ali svakako da su nam, obzirom na cjelokupna dešavanja u posljednje vrijeme, ova tri boda protiv dobre ekipe HŠK Posušje itekako značajna i u mnogome su nam podigla nivo samopouzdanja“.

Šansu je dobio sasvim očekivano umjesto kolege Kanurića. Ipak, ističe da je to zdrava konkurencija, te da se mnogo podržavaju, ali i cijene.

“Uvijek sam isticao da među nama golmanima vlada odlična atmosfera i da nikada nije postojala zavist ili nezdrava konkurencija. To je bio slučaj i kada su Vladan i Elvis bili dio tima, a ista situacija je i sada kada smo nas trojica (Adnan, Muhamed i ja). Žao mi je što je kolega Adnan dobio toliko kritika i u budućnosti mu od srca želim mnogo dobrih odbrana i utakmica. Naravno da smo jedan drugom podrška jer pozicija golmana je specifična gdje je i najmanja greška uočljiva i samim tim je veliki pritisak posebno na mladog golmana koji stoji na golu velikog tima kao što je FK Sarajevo“.

Odlaskom Vladana Kovačevića, pojavile su se informacije da će Sarajevo sigurno angažovati novog golmana, međutim to se još uvijek nije desilo. Dizdarević i Kanurić su sada 'glavne' opcije. Kada je konkretno naš sagovornik u pitanju, sa Koševa su jučer objavili zanimljiv podatak. Dizdarević je branio u tri premijerligaše utakmice do sada i u sve tri sačuvao svoju mrežu.

“Dijete sam Akademije FK Sarajevo i moj san i najveća želja je bila da 'stanem' na gol voljenog Sarajeva i izuzetno sam sretan što mi se taj san i ostvario. Moj cilj je da se u budućnosti trudim da što više individualno napredujem i usavršim svoje golmanske vještine, a na trenerima je da odluče kome će ukazati povjerenje. Ne sumnjam da se trud i rad uvijek isplate i da će to znati prepoznati“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Već u subotu na Koševo stiže Zrinjski. Dobro se bordo momci i Plemići poznaju. Tajni gotova da nema.

“Zrinjski je po mom mišljenju jedna od najkvalitetnijih ekipa u ligi i ozbiljan konkurent za titulu prvaka. Očekuje nas jako težak susret sa kvalitetnom ekipom i sigurno da neće biti lako doći do pobjede. Međutim, iskreno vjerujem u našu ekipu i evidentno je poboljšanje u našoj igri i uz igranje saigrača koji trenutno nemaju pravo nastupa, siguran sam da kvalitetnim pristupom igri i bespoštednim zalaganjem, možemo doći do pobjede protiv Zrinjskog, ali i dobrih rezultata protiv svih narednih protivnika. Potrebno je još malo vremena i da se novajlije u ekipi uigraju i adaptiraju, te uz sprovođenje savjeta na terenu i zamisli trenera Sablića, siguran sam da ćemo biti potpuno nova ekipa., spremna i dostojna novih titula čime bismo posebno obradovali naše vjerne Horde zla kojima se ovim putem zahvaljujem na velikoj podršci koju nam uvijek pružaju“, dodao je mladi golman FK Sarajevo Belmin Dizdarević na kraju razgovora za SporSport.ba.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Belmin me u zadnjoj tekmi pozitivno iznenadio, djelovao je puno sigurniji nego Adnan - zraci sigurnost + timu puno znaci dobar golman na kojeg se mogu osloniti , nadam se da ce nastaviti sa dobrim tekmama
10 0
Budel bilo sreće i pameti ti ćeš biti prvi golman... Sretno lave
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi