Koštala ih samouvjerenost

AEK je rekao "hop", ali nije skočio: Danas su predmet ismijavanja

E. Škorić

AEK je unaprijed slavio treće pretkolo UEFA Konferencijske lige, a to mu se obilo o glavu.

Grčki velikan je bio samouvjeren pred duele sa Veležom u drugom pretkolu, ali danas tuguje i uz to je postao predmet ismijavanja jer je i prije mečeva sa Rođenima "prošao dalje".

AEK je u svojoj objavi na društvenim mrežama najavio kako će u trećem pretkolu igrati protiv pobjednika duela Milsami - Elfsborg.

Međutim, Velež ih je najprije dobio na Grbavici 2:1, a onda u revanšu, sinoć u Atini, nakon velike borbe i penala izbacio iz takmičenja, pa će umjesto AEK-a protiv švedskog Elfsborga mečeve igrati bh. predstavnik.

Vjerujemo da će u Elfsborgu biti pametniji i da će sa više respekta postupiti prema Veležu koji radi čuda sa Feđom Dudićem na klupi.

Podsjećamo, Velež u četvrtak gostuje u Švedskoj u prvom meču 3. pretkola Konferencijske lige, a u ponedjeljak od 14 sati saznat će potencijalnog rivala u play-offu.

Velež će u ponedjeljak saznati još jednog potencijalnog rivala u Evropi: Tottenham, Roma, Rennes...

Pobjednik meča Elfsborg - Velež će biti među nenositeljima, pa tako za rivale mogu da dobiju ekipe kao što su Tottenham ili Roma.

Takođe, među potencijalnim rivalima Veleža, naravno u slučaju da prođe u play-off, mogli bi se naći timovi poput Genta, PAOK-a, Rubinja, Viktrorije Plzen, Basela, Kopenhagena, Vojvodine, Partizana, Anderlechta, Feyenoorda, Maccabi Tel Aviva, Rennesa...

Izuzev Rome i Tottenhama, te Rennesa, svi ostali timovi tek treba da "preskoče" treće pretkolo, tako da nije isključeno da neko ipak od favorita zakaže i ostane uskraćen za nastup u play-off.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ali okvirno gledajući, Velež će u svakom slučaju u play-offu imati paklenog rivala. No, neka se Rođeni sada baziraju na Elfsborg, a onda šta bude...

Utakmice play-offa igraju se 19. i 26. augusta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.