Hrvatska i HNL "slave" zahvaljujući Veležu: Rođeni ublažili Hajdukovu bruku
FOTO: EPA

Poraz AEK-a zabrinuo Grke

Hrvatska i HNL "slave" zahvaljujući Veležu: Rođeni ublažili Hajdukovu bruku

H. Zilić

Trijumf Veleža protiv AEK-a, slavi se i u Hrvatskoj.

Nakon senzacionalnog ispadanja Hajduka od Tobola, Velež je spasio nacionalni koeficijent Hrvatskoj, odnosno HNL-u u borbi za dva mjesta u Ligi prvaka od sezone 2023/2024.

Da vam približimo cijelu situaciju.

Hrvatska je trenutno na 14. mjestu, a Švicarska na 15. i te dvije lige bi od sezone 2023/2024 po ovom stanju imale dva predstavnika u Ligi prvaka, ali bit će velika borba do kraja, jer su tu još Kipar, Češka, Turska i Grčka.

Grčka je osvojila samo 1.000 koeficijent bodova u ovoj sezoni, a Hrvatska 2.125. Još bitnije, Hrvatska je ostala sa tri kluba (Dinamo, Osijek, Rijeka), Grčka je nako ispadanja AEK-, ostala na dva kluba to su Olympiakos i PAOK.

Pobjeda Rođenih u Atini je dodatno udaljila Grke od cijele priče, a Hrvatima će najozibljniji kandidat biti Turska koja ima pet predstavnika u Evropi, Češka je ostala na četiri, a Kipar na tri predstavnika.

Trenutno stanje u borbi za dva mjesta u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

14. Hrvatska 23.275
15. Švicarska 23.050
16. Kipar 22.875
17. Češka 21.900
18. Turska 21.600
19. Grčka 21.200

Države koje završe na 14. i 15. mjestu na kraju sezone, njihove lige imat će dva predstavnika u Ligi prvaka od sezone 2023/2024. Da je primjera radi AEK izbacio Veleža, Grci bi još podebljali koeficijent i primakli se Hrvatskoj, ovako su ostali na skoro 2.000 zaostatka.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjeni95
Kakve vi gluposti pisete i dajte važnosti onima što nikad nama ne bi. Mrš
22 6
Yebala vam Hrvatska mamicu u phickicu
12 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi