Bivši omladinac Bordo kluba

Proljetos napustio Sarajevo, sada karijeru nastavlju u Portugalu

Admin Čaušević

Povremeni omladinski reprezentativac BiH, Alden Šuvalija, karijeru nastavlja u Portugalu. 

Šuvalija je prve fudbalske korake napravio u FK Sarajevo, a Bordo klub je napustio u martu kada je otišao u hrvatski Novigrad.

Ovaj 19-godišnjak je bio član omladinskih selekcija Sarajeva i slovio je za jednog od talentovanijih igrača u svojoj generaciji nakon dobrih igara za pionirske, kadetske i juniorske selekcije.

Sarajlija koji može igrati na više pozicija u veznom redu je prije nekoliko dana pronašao novi angažman, a njegova naredna stanica u karijeri je Portugal.

Naime, Šuvalija je potpisao ugovor sa ekipom Vitorie Guimaraesa. Prvo će biti priključen U23 selekciji protugalskog tima s mogućnošću igranja i za prvu ekipu koja takmiči u najjačem rangu fudbala u Portugalu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.