Jakirović želi bodove na Koševu

Trener Zrinjskog

Jakirović želi bodove na Koševu

M. Šljivak

HŠK Zrinjski u 3. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje na Koševu kod ekipe Sarajeva.

Pred gostovanje Bordo timu utakmicu je najavio trener Plemića Sergej Jakirović.

"Ovo će biti pravi derbi to je sigurno. Svi će ići na 300 posto. Otežavajuća okolnost po nas je to što smo prije tri tjedna igrali prvo kolo i sad nam ispada kao što je početak. Odigrali smo neke prijateljske utakmice, nije to nivo Sarajeva, ali će nam pomoći da se pripremimo za ovaj meč", rekao je Jakirović.

Trener mostarskog tima nema previše problema sa sklapanjem ekipe pred ovaj duel.

"Svi treniraju, ali nisu svi 100 posto. Krstovski nije još registrovan, kao ni Stanković. Škrijelj je počeo trenirati, kao i mali Šipovac. Ostali su na dispoziciji".

Sarajevo jako dobro poznaje i očekuje pozitivan rezultat sa Koševa.

Oglasi

"Imaju puno promjena u ekipi. Trenera poznajem dobro, znam da je željan dokazivanja. Fanimo je taj koji nama radi uvijek probleme, prošli put je ovdje napravio vrhunski potez. Tu je Dupovac, Cmiljanić, Bodul, Đokanović. Pitanje je koliko su spremni. Analizirali smo ih, nadam se pozitivnom rezultatu".

O rezultatima bh. klubova u Evropi Jakirović je rekao:

"Bh. klubovi su pokazali da se mogu nositi sa jakim klubovima, Borac sa Clujom, Velež sa AEK-om. Zrinjski je eliminirao renomirane protivnike u prošlosti. Nadam se da ćemo u budućnosti još više dizati bh. koeficijent".

Problem Zrinjskom napravila je odgoda utakmice sa Veležom prošlog vikenda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne znam koliko je regularna ta odgoda. Niko se ne nada da će u 2. kolu biti odgođena utakmica. Svako malo se traži neka odgoda, što nije slučaj u regiji i u Evropi, igra se svaka tri dana. Mi smo pokušali ostati u nekom ritmu".

Sutrašnji susret na Koševu igra se od 21 sat.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

BordoBijeli
I ja bi Jennifer Lopez,ako nije probelm?Jedno su zelje a drugo stvarnost...Ali eto,ocekujem dobru utakmicu,igraju 2 ekipe koje su od zadnjih 8 titula osvojile 7.Uvijek utakmice Sarajeva i Zrinjskog budu interesantne sa puno golova,nadam se istom i sutra i aBd pobjedi Sarajeva
14 4
Zgembic
Eve kriminalce sto su ukrali Velezu stadion treba karat gdje god da igraju.
11 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi