Fokus je na Koševu, prije toga Željezničar će tražiti da naplati borbenost

Bit će uzbuđenja

Fokus je na Koševu, prije toga Željezničar će tražiti da naplati borbenost

A. Čaušević

Najzanimljiviji "repertoar" 3. kola Premijer lige i onaj koji privlači najviše pažnje na programu je danas i to u bh. prijestolnici. 

Prvi će na teren igrači Željezničara i Posušja. Oni će svoj meč na stadionu Grbavica započeti u 19 sati. Za dijeljenje pravde je zadužen debitan u eliti, Mirza Kazlagić.

Željezničar je u prva dva kola remizirao s Borcem i izgubio od Tuzla Cityja, ali mlada ekipa Plavih je impersionirala svojom borbenošću i velikom željom da osvjetla obraz kluba.

Borbenost i silno htjenje izabranici Tomislava Ivkovića će tražiti da naplate protiv Posušja koje u prva dva kola ima poraze od Veleža i Sarajeva.

"Dolazi ekipa koja teško gubi utakmice. Drže jako dobro loptu, imaju mirnoću. Možda nisu direktni po gol, ali nije jednostavno igrati protiv njih. Pripremali smo se na najbolji način da bi riješili probleme koje će nam Posušje stvarati. Svaka ekipa koja uđe u ligu želi da se dokaže. Očekujem našu kvalitetnu igru. Vjerujem da ćemo pobijediti, ali bez srljanja", rekao je Ivković koji će i večeras s tribina posmatrati meč. Na klupi bi trebao sjediti od 15. augusta.

Međutim, gosti iz Hercegovine će također tražiti pozitivan rezultat s ciljem da stignu do prvog boda u povratničkoj sezoni.

Oglasi

"U Sarajevo ne idemo sa bijelom zastavom. Imamo mi ekipu. Pokazali smo u prošlom kolu da imamo igru i stoga se nadam nekom čak i povoljnom rezultatu za nas", kazao je pomoćni trener Posušja Leo Slišković.

Nakon Grbavic fokus će preseliti nešto sjevernije na stadion Asim Ferhatović Hase gdje će Sarajevo od 21 sat u derbiju kola biti domaćin Zrinjskom.

Plemići su odmarali u prošlom kolu pošto je odgođen duel sa Veležom pa će na neki način ovo za njih biti "restart", o čemu je govorio i trener Sergej Jakirović.

"Otežavajuća okolnost po nas je to što smo prije tri tjedna igrali prvo kolo i sad nam ispada kao što je početak. Odigrali smo neke prijateljske utakmice, nije to nivo Sarajeva, ali će nam pomoći da se pripremimo za ovaj meč", rekao je Jakirović.

Imaju puno promjena u ekipi. Trenera poznajem dobro, znam da je željan dokazivanja. Fanimo je taj koji nama radi uvijek probleme, prošli put je ovdje napravio vrhunski potez. Tu je Dupovac, Cmiljanić, Bodul, Đokanović. Pitanje je koliko su spremni. Analizirali smo ih, nadam se pozitivnom rezultatu", dodao je trener Zrinjskog.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo se za derbi s Mostacima pripremao u Butmiru gdje je tokom sedmica odigran i test meč protiv juniorske selekcije, a seniori Bordo kluba su na kraju slavili sa ubjedljivih 4:0. Nakon poraza od Tuzla Cityja domaćin će sigurno učiniti sve da izbjegne novi domaći poraz. Susret će suditi Elvis Mujić iz Banovića.

Podsjećanja radi, u prvom meču ovog kola Sloboda je s minimalnih 1:0 pobijedila Leotar. U nedjelju igraju Široki Brijeg i Radnik, a u ponedjeljak će Velež dočekati Rudar Prijedor. Susret Borac - Tuzla City je ranije odgođen.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Zasto je Borac dobio odgodu i hoce li se prestati favorizovati taj klub vise u PL? Hvala
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi