Kako je ovakav Milsami uspio izbaciti Sarajevo? Moldavski tim se još jednom obrukao

Elfsborg ih rasturio

Kako je ovakav Milsami uspio izbaciti Sarajevo? Moldavski tim se još jednom obrukao

M. Šljivak

Moldavski Milsami je eliminisao FK Sarajevo u prvom pretkolu Konferencijske lige.

Ovaj tim je pobijedio na Koševu sa 1:0 i prošao je u drugo pretkolo gdje ih je u dvije utakmice švedski Elfsborg poprilično osramotio.

Prvi meč u Švedskoj završen je laganom pobjedom domaćeg tima od 4:0, a švedski tim nije imao milosti prema Milsamiju ni u revanšu.

Ovog puta Elfsborg je slavio sa 5:0 i sa ukupnim rezultatom od 9:0 eliminisan je moldavski predstavnik i zaista je nejasno kako Bordo tim nije mogao da savlada ovaj tim u dvije utakmice.

Ndione je večeras otvorio golijadu za goste u petoj minuti za 1:0. Tri minute kasnije Frick je zabio za 2:0, a rezultat prvog poluvremena od 3:0 postavlja Ndione drugim golom u 25. minuti.

Nastavak meča donosi još dva gola u mrežu Milsamija. Na 4:0 povećao je Cooper Love u 56. minuti, a Ndione deset minuta kasnije postavlja konačnih 5:0.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Razlika je u ovom meču mogla biti i veća, ali su gosti malo zakočili u posljednjih 20-ak minuta, ali su lagano osigurali plasman dalje.

Elsfsborg u narednom kolu igra protiv pobjednika meča AEK - Velež.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BordoBijeli
Prosli su iz razloga sto je Adilovic rekao da brani Kanuric umjesto Dizdarevica,i sto nasa nesposobna uprava ceka sve 5 do 12.Dizdarevic golman,Bagaric i Bodul registrovani,Salcin umjesto Pidre,qurcinu bi nas prosli.Ali eto,desi se i vecim klubovima da ispadnu od puno slabiji
21 4
aaaa1111
Sad zamisli kako su tek igraci Sarajeva slabi
14 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti