Ne žele više da to trpe

Radikalan potez Barcelone u pregovorima s Ilaixom Moribom

Endin Čaušević

Mladi vezni fudbaler Ilaix Moriba debitovao je za Barcelonu prošle sezone.

Ronald Koeman je dao šansu mladim igračima u prošloj sezoni da se dokažu, a Moriba je ostavio dobar utisak i pokazao je da se radi o velikom potencijalu.

Ovaj 18-godišnji veznjak igrao je u drugom dijelu sezone i čak je dobio prednost ispred Miralema Pjanića, te je bilo jasno da će i ove sezone biti u igračkom kadru Barce.

Međutim, sve se promijenilo kada su čelnici Barcelone na kraju sezone ponudili ovom veznjaku novi ugovor, ali je on to odbio.

Moriba je promijenio agente i nakon toga promijenio se i njegov odnos s klubom. On je spreman da produži ugovor s Barcelonom, ali traži znatno više novca nego što to Barcelona nudi.

Joan Laporta je u nekoliko navrata održao sastanak s njegovim agentina u nadi da će se dogovoriti oko novog ugovora, ali se to još uvijek nije desilo.

Španski mediji objavili su danas da su u Barceloni izgubili strpljenje što se tiče Moribe i da su u potpunosti odustali od pregovora.

Moriba je tako stavljen na transfer listu, a još ranije je uklonjen iz prve ekipe i trenira su juniorima Barcelone. Čak je donesena odluka da Moriba neće igrati ni za Barcu B ukoliko ne produži ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On s katalonskim klubom ima ugovor do kraja naredne sezone i ukoliko ne produži ugovor sve su šanse da će biti bez minutaže u novoj sezoni, a onda će kao slobodan igrač moći da traži novi klub.

Moriba je prošle sezone u dresu Barcelone odigrao 18 mečeva u svim takmičenjima i uspio je postići jedan pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.