Barcelona pronašla novu destinaciju za svog trenutno najbogatijeg igrača!

Na Nou Campu se sve dogovorili

Barcelona pronašla novu destinaciju za svog trenutno najbogatijeg igrača!

A. Čaušević

Barcelona čeka još uvijek na potpis Lionela Messija koji je već nekoliko sedmica slobodan igrač.

Trenutno status najbogatijeg igrača Barcelone ima Martin Braithwaite koji je ugovorom za klub s Nou Campa vezan još dvije godine.

Danski reprezentativac se poslije poprilično dobrog nastupa na Evropskom prvenstvu nalazi u Njemačkoj gdje se Barcelona priprema za novu sezonu.

Kako sada stvari stoje 30-godišnji napadač broji posljednje dane kao član ponosa Katalonije jer ga uskoro čeka prelazak u Englesku.

Braithwaite će prema svemu sudeći vrlo brzo obući dres West Hama nakon što je klub iz Londona postigao dogovor s Barcelonom.

Osvajač Kupa Kralja iz prošle sezone će inkasirati 15 miliona eura što je svakako odlična zarada. Preostalo je još da Danac kaže "da" transferu.

Oglasi

Odlazak Braithwaitea se nameče kao logičan slijed događaja jer je dolaskom Sergija Aguera i Memphisa Depaya značajno pojačana konkurencija u fazi napada i teško da bi Danac igrao tako često kao u prošloj sezoni.

Inače, Braithwaite je u trenutnom rosteru najbogatiji igrač Barcelone i zahvaljujući odličnom biznisu van terena sada je težak preko 250 miliona eura.

On je prije nekoliko godina zajedno sa ujakom osnovao kompaniju u Sjedinjenim Američkim Država. Bavi se nekretninama i prema navodima Forbesa, njegova kompanija vrijedi čak 250 miliona dolara.

Bogatstvo je stekao u samo četiri godine. Počeo je sa investicijom 2017. godine vrijednom 850.000 dolara, a iz godine u godinu je ulagao sve više novca.

Tako je do kraja prošle godine ukupna investicija iznosila 10 miliona dolara, ali sve mu se itekako isplatilo jer je sada kompanija koju vodi sa ujakom 'teška' 250 miiona dolara.

"Prvu kuću sam kupio sa 22 godine u Francuskoj. Znao sam da joj moram podići vrijednost i zatim je pretvoriti u zaradu. Fudbalska karijera ima svoj kraj i želio sam da osigurati prihode u budućnosti. Moj ujak je u tom poslu i bilo mi je prirodno da uđem u taj svijet", rekao je Braithwaite.

Danac ne prestaje da ulaže. Odlučio je investirati dodatnih 60 miliona dolara u nove projekte i njegovo bogatstvo bi se moglo dodatno povećati u narednim godinama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Biznis sa nekretninama nije sve čime se Braithwaite bavi. Vlasnik je modnog brenda Trente koji je veoma uspješan u Francuskoj, a posjeduje i restoran koji se zove Gava.

Braithwaite je svoju šansu za sticanje bogatstva maksimalno iskoristio zato je trenutno među najbogatijim fudbalerima svijeta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi