Nakon incidenta na Evropskom prvenstvu

Eriksen stigao u Interov kamp, ono što je uslijedilo je jače od života!

Admin Čaušević

Christian Eriksen je je bio među fudbalerima o kojim se najviše pričalo na Evropskom prvenstvu i to zbog incidenta koji na sreću nije okončan tragično. 

U prvom kolu protiv Finske Eriksen se srušio na teren, borba za njegov život trajala je desetak minuta nakon čega je prebačen u bolnicu. Nedugo nakon toga ugrađen defibrilator za regulisanje rada srca.

Poslije nekoliko sedmica pauze danski veznjak se vratio klupskim obavezama, a danas je stigao u trening kamp Intera gdje sreo klupsko rukovodstvo i saigrače.

Momeni nastali nakon Eriksenovog ulaska u klupske prostorije se teško mogu opisati riječima. Neki će reći da su i jači od života. Sigurno je da 29-godišnjak nastale scene nikad neće zaboraviti.

Svi saigrači su Eriksena srdačno dočekali kao da im je u pitanju brat kojeg nisu vidjeli dugo vremena. Kod nekih je bilo i suza radosnica u očima, ali i dovoljno osmijeha. Naravno uslijedile su i zajedničke fotografije.

Poslije toga uslijedilo je i zajedničko fotografisanje sa saigračima i klupskim osobljem. Tom prilikom Eriksen je u rukama držao Interov dres s brojem 24.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Eriksen se nakon ove posjete vraća u Kopenhagen gdje će nastaviti liječenje po preporukama danskih doktora i u koordinaciji sa ljekarskim timom šampiona Italije.

kako sada stvari stoje više nikad neće zaigrati u dresu Intere zbog pravilinika Serije A gdje ne mogu igrati igrači sa ugrađenim defibrilatorom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.