Eriksen stigao, slijede ljekarski pregledi i konačna odluka

Nije poznata budućnost Danca

Eriksen stigao, slijede ljekarski pregledi i konačna odluka

E. Škorić

Prošla su dva mjeseca od tragedije na Evropskom prvenstvu u meču Danske i Finske.

Tada je veznjak Intera Christian Eriksen doživio srčani udar i brzom intervencijom ljekara spašen mu je život. U Kopenhagenu mu je nedugo nakon toga ugrađen defibrilator za regulisanje rada srca.

S tom spravom Eriksen ne može da igra u Italiji, zbog čega bi mogao okončati karijeru u Interu, pa je zato klub ranije doveo Hakana Calhanoglua iz Milana na njegovoj poziciji.

Ipak, Eriksen je sada stigao u Milano, obavio razgovor s Beppeom Marottom i pred njim su ljekarski pregledi. Razmotrit će se potencijalno uklanjanje defibrilatora, ali jasno je da i u tom slučaju Eriksen ne može na teren barem još pola godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, nije isključeno da nakon svega Eriksen ostane u Interu, s tim da će morati čekati pola godine i više da istrči na teren, a također nije nemoguće da ode u neku drugu ligi u Evorpi gdje imaju drugačija zdravstvena pravila i gdje bi Danac mogao i da igra i sa ugrađenom spravom koja prati otkucaje njegovog srca i rad istog.

Eriksen će u Milanu također posjetiti i svoje saigrače s kojima je osvojio titulu prošle sezone. Do sada su se čuli telefonom ili putem interneta, a sada će otići u trening centar da se sa svima izgrli.

Top Komentari

Shojich07
Lud je ako nakon ovog što mu se desilo zaigra fudbal ponovno. Njemu je rizik poigrati fudbala "na male" sa rajom, a kamo li da izdrži napore koje donosi moderan fudbal.
6 1
Bhf111
Zaradio dovoljno para, idi legendo uzivaj u zivotu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi