I pticama na grani je jasno

Barcelona je izgubila od Salzburga, a Pjanić je dobio "posljednji šamar" od Koemana

Admin Čaušević

Miralem Pjanić mora otići iz Barcelone ukoliko ne želi da upadne u fudbalsku koletečinu.

Pjanić se nalazi na pripremama s Barcelonom prvenstvno iz razloga što ima ugovor s Kataloncima jer je i pticama na grani jasno da Ronald Koeman više na njega ne računa.

Koeman je posljednji "šamar" Pjanićevim ambicijama u Barceloni zadao večeras u prijateljskom duelu protiv Salzburga.

Naime, od 23 igrača koje je imao na raspolaganju Koeman nije dao šansu samo četvorici, među njima je bio i Pjanić.

Priliku za igru nisu dobila dvojica golmana Pena i Tenas te Gerard Pique koji još uvijek sanira povredu pa nije u punom intenzitetu.

Sada bi i Pjaniću trebalo postati jasno da je vrijeme da nakon samo jedne sezone na Nou Campu promijeni sredinu.

Izvještaji iz Španije i Italije govore da se o tome uveliko radi. Fali Ramadani je zasukao rukave te već ozbiljno pregovara s Juventusom.

Inače, Salzburg je pobijedio Barcelonu rezultatom 2:1. Domaći su vodili golom Sučića, u 83. minuti izjednačio je Braithwaite, a pobjedu austrijskoj timu u posljednjim momentima donosi Aaronson.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona naredni meč igra na svom Nou Campu kada će u okviru Gamper kupa dočekati Juventus. Susret je na programu u nedjelju poslije čega se očekuje i ozvaničenje Pjanićevog povratka u redove Stare dame.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.