Helvida i Dudić

Rođene večeras čeka novi evropski ispit

Bivši saigrač ugostio Dudića u Borasu: "Vjerujem u Velež"

Samir Mlaćo
Ekspedicija Veleža jučer je stigla u Švedsku.

Večeras Rođeni od 18:45 na Boras Areni igraju novi evropski meč, a rival će ovaj put biti Elfsborg.

Bh. tim će imati podršku navijača, a ekspediciju Veleža između ostalih dočekao je nekadašnji član Travnika, GOŠK-a, Metalleghea Armin Helvida.

Helvida već dvije i po godine živi i radi u Švedskoj, a sa šefom struke Mostaraca Feđom Dudićem dijelio je svlačionicu u NK Travnik i NK GOŠK.

Sada nije propustio priliku da Dudiću bude domaćin. Prognozirao je večerašnji meč.

“Nadam se povoljnom rezultatu za Velež. Nama ne odgovara ovaj skandinavski fudbal sa puno duela i puno prekida, no mislim da Velež može sve to izdržati. Lijepo je vidjeti moje prijatelje, sa Dženanom Zajmovićem sam također dijelio svlačionicu, a poznajem i druge momke“, ističe Helvida za SportSport.ba.

Uslovi za igru, bar vremenski će biti veoma dobri za Rođene.

"Dosta je hladnije i svježije ljeto nego što je to kod nas. Nema sparine i nije uopšte toliko vruće“, dodao je Helvida.

Podsjetimo, Šveđani su prije nekoliko dana saopštili kako su ulaznice za utakmicu rasprodate te da će na tribinama biti 3.000 gledatelja.

Ipak, u Elfsborgu su i u narednim danima nastavili prodavati ulaznice pa je očekivati da tribine budu popunjenije od ranije najavljenog broja.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Inače, kapacitet Boras Arene na kojoj je teren od umjetne podloge, je nešto iznad 16.000 sjedećih mjesta. Nema sumnje da će među prisutnim gledateljima biti i sjedećih mjesta.

Kladite se u Mozzartu na utakmicu Elfsborg - Velež. Prognozu meča OSTAVITE OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.