Velež trenirao na Boras Areni: Šta Šveđani spremaju za Rođene?

Obavljenje posljednje provjere

Velež trenirao na Boras Areni: Šta Šveđani spremaju za Rođene?

A. Čaušević

Feđa Dudić je sa svojim igračima obavio posljednje pripreme za prvi duel trećeg pretkola Konferencijske lige protiv Elfsborga. 

Ekspedicija mostarskog kluba je jutros čarter letom otputovala za Švedsku Nakon nekoliko sati leta i dolaska u Goteborg stigli su na krajnje odredište - Boras.

Prve informacije do kojih smo došli govore da su igrači Veleža prezadovoljni uslovima koji su ih dočekali u ovoj skandinavskoj zemlji.

Nakon kratkog odmora uslijedio je i trening na Boras Areni gdje će se sutra od 18:45 igrati susret. Pozitivna stvar je da su trenirali praktično svi i koji su otputovali.

U Borasu je čak padala i kiša, igrači su se malo i osvježili u odnosu na mostarski "ćelopek", pa će im sigurno biti lakše za igrati. 

Šveđani su prije nekoliko dana saopštili kako su ulaznice za utakmicu rasprodate te da će na tribinama biti 3.000 gledatelja.

Oglasi

Ipak, u Elfsborgu su i u narednim danima nastavili prodavati ulaznice pa je očekivati da tribine budu popunjenije od ranije najavljenog broja.

Inače, kapacitet Boras Arene na kojoj je teren od umjetne podloge, je nešto iznad 16.000 sjedećih mjesta. Nema sumnje da će među prisutnim gledateljima biti i sjedećih mjesta.

Bh. stručnjak Zlatan Nalić je ranije za SportSport.ba govorio o Veležovom protivniku, te o njegovim manama, ali i dobrim stranama.

"Biće to duel dva tima koja po načinu igre ne leže jedni drugima. Timski gledano, sve što AEK nije bio, Elfsborg jeste. Grčki AEK je individualno mnogo bolja ekipa od Elfsborga, dok je Elfsborg za toliku razliku bolji od AEK-a kao tim. Liga je u toku, u takmičarskoj su formi", priča Nalić.

"Elfsborg je iskren tim, sa jasnom timskom funkcijom napada i odbrane. Brzi su, spremni kondiciono, jaki fizički, pošteni i vrijedni radnici na terenu, rade za svoj tim. Podjednako ozbiljno shvataju svakog protivnika i svaku utakmicu. Jako su direktni i opasni po gol u fazi napada, a čvrsti u odbrani. Dobri su na prekidima, imaju izuzetno visok tempo igre 90 minuta i agresivni su. Sve što AEK nije bio".

Skandinavski nogomet dobro poznajemo, bh. timovi su i ranije znali za rivala imati predstavnike iz Norveške, Švedske...

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Specifičnost je sigurno da koliko je Elfsborg neugodan protivnik Veležu, toliko je i Velež neugodan protivnik Elfsborgu. Balkanski način igre ne sjeda baš Skandinavcima, ali ni njihov nama".

Primjetno je da Elfsborg malo pogodaka postiže, ali i prima. U prvenstvu je trenutno na 19 postignutih pogodaka u 13. kola, te samo 13 primljenih pogodaka.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Raja kad pocinje taslacenje velezovaca i potapanje u Neretvu?
2 22
Arnel925
Spremaju golcine kao Rudar Prijedor haha cuj sta spremaju
1 17

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi