Marca tvrdi

Lionel Messi neće potpisati novi ugovor s Barcelonom!?

Edmir Škorić

Lionel Messi se vratio u Barcelonu nakon godišnjeg odmora u Miamiju, ali je upitno hoće li naredne sezone igrati u dresu slavnog kluba iz Katalonije.

Marca je upravo objavila da "Messi nikada nije bio udaljeniji od produženja ugovora s Barcelonom".

U izvještaju se također navodi da su "pregovori dosegli tačku bez povratka i koju je izgleda nemoguće riješiti".

Novinar Gerard Romero također je objavio da Messi neće produžiti ugovor s Barcelonom i da će nakon skoro dvije decenije napustiti Barcelonu.

Prošlog ljeta je Messi želio da napusti Barcelonu, no u posljednji čas je ipak ostao, uostalom morao je zbog ugovora, ali je novog ljeta postao slobodan i sada može da bira gdje da nastavi karijeru.

Ukoliko su tačne informacije da neće produžiti ugovor s Barcelonom, bogati timovi poput PSG-a, Manchester Cityja i drugi odmah će krenuti sa sklapanjem ponuda za jednog od najboljih svih vremena.

Argentinski čarobnjak je osvojio sve što je mogao s Barcelonom, godinama bio najbolji i osvajao Zlatne lopte, ali posljednja sezona bila je očajna i za njega i za njegov klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uostalom, financijska situacija u Barceloni je katastrofalna i klub kojim rukovodi Joan Laporta nije bio u mogućnosti da ispoštuje Messijeve zahtjeve.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.