Postoji razlog zbog kojeg Miralem Pjanić nije igrao posljednji prijateljski meč
Foto - EPA

On je svoje u Barceloni odigrao

Postoji razlog zbog kojeg Miralem Pjanić nije igrao posljednji prijateljski meč

M. Šljivak

Miralem Pjanić nije dobio šansu za igru u prijateljskom meču Barcelone i Salzburga.

Bh. veznjak bio je jedan od četiri fudbalera koji nije dobio šansu za igru, ali postoji sasvim jasan razlog zbog kojeg Pjanića nije bilo na terenu.

Miralem je prema navodima španskih medija jako blizu povratka u redove Juventusa. Zbog toga je odlučeno da ne nastupi protiv Salzburga kako eventualno ne bi doživio neku povredu zbog koje bi potencijalni transfer propao.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CSHGxhnsfYv/[/instagram]

A da bi transfer 31-godišnjeg reprezentativca Bosne i Hercegovine mogao biti veoma brzo završen govori i činjenica da je njegov agent Fali Ramadani, prema navodima torinskog lista Tuttosport, jučer boravio u Milanu, gdje se sastao sa sportskim direktorom torinskog kluba Federicom Cherubinijem.

Naravno, jedina tema razgovora bila je Miralem Pjanić i opcije po kojima bi se transfer bh. fudbalera mogao što prije realizovati.

Oglasi

Trener Stare dame Massimiliano Allegri silno želi Pjanića u svom timu i vidjet ćemo u narednim danima hoće li posao konačno biti završen.

Barcelona naredni meč igra na svom Nou Campu kada će u okviru Gamper kupa dočekati Juventus. Susret je na programu u nedjelju poslije čega se očekuje i ozvaničenje Pjanićevog povratka u redove Stare dame.

Pjanić je od 2016. do 2020. godine igrao za Juventus. Nastupio je u 178 utakmica, zabio je 22 gola i osvojio je četiri titule prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Miralem Pjanić je u Kataloniju stigao prošlog ljeta iz Juventusa, dok je u suprotnom pravcu otišao Arthur Melo. Kasnije će se ispostaviti da se ni naš veznjak, a ni Brazilac nisu naigrali u svojim novim klubovima.

U prošloj sezoni Pjanić je odigrao svega 30 utakmica za Barcu, a tek na njih 11 bio je starter.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dadoodad
Mire, dobar si ti, ali prejaka je barca za tebe. Juve je extra, a ima još dobrih klubova, gdje ćeš imati veću slobodu. U barci igraš sa lancima, nema slobode, osim ako nisi messi. Fino je sve to zbog CV-ija ali ubija ti kreativnost. Jednostavno idi negdje igraj i uživaj u fudbalu još koju godinu
6 2
samkoni
Koliko samo mržnje ovaj usrani portal ima prema Pjanicu! Garant im nije platio za članak nikad. Godinama nista lijepo nisu o njemu napisali! A i glupani koji se s njima slažu ne mogu svojim malim mozgovima skontati kakvu je karijeru taj divni momak imao i ima!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi