Velež će petak provesti u Mostaru, a onda će put Kikača

Edmir Škorić

Ekspedicija Veleža večeras se vraća u Mostar, nakon što je u Švedskoj odigrala 1:1 sa ekipom Elfsborga u prvom meču trećeg pretkola UEFA Konferencijske lige.

Mostarci imaju povoljan rezultat uoči revanša na Grbavici i realno je za očekivati da prođu u play-off, barem do sada prikazanom.

U 22:55 će Velež put Mostara, gdje će biti oko pola dva iza ponoći. Nakon što odspavaju, igrači će petak provesti u Mostaru, a već u subotu će put Kikača.

Rođeni će biti gosti federalnom drugoligašu Mladosti, zahvaljujući odličnim odnosima dvojice predsjednika Šemsudina Hasića i Senada Mujkanovića.

Velež će odraditi trening na Tom Cat Areni u Kikačima, a u nedjelju u Bijeljini gostovati ekipi Radnika u četvrtom kolu Premijer lige BiH.

Bogdanović: Osjećao sam se kao da igram u Mostaru

Golman Veleža govorio je za SportSport.ba nakon sjajnog rezultata u Švedskoj.

"Zadovoljni smo rezultatom, pogotovo što smo igrali u gostima i na vještačkoj travi, na koju nismo navikli. Ovaj rezultat ide u našu korist i nadam se da će za sedam dana na Grbavici biti drugačije", rekao je Bogdanović za SportSport.ba, pa dodaje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da ćemo ipak mi na Grbavici biti ti koji će kontrolisati utakmicu. Čestitao bih igračima na zalaganju tokom svih 90 minuta i stručnom štabu na dobro pripremljenoj utakmici. Analizirali su protivnika jako dobro, a mi smo to prenijeli na terenu. Ne mogu naravno da izostavim podršku navijača. Osjećao sam se kao da igram kući u Mostaru. Tribine su se crvenile od naših naših i još jednom su dokazali da su najbolji. Hvala im, ova podrška mnogo znači".

Velež će za sedam dana na Grbavici pokušati izboriti play-off, a tamo će ga po svim prilikama čekati Feyenoord, koji je ipak daleko kvalitetniji od švicarskog Luzerna i u trenutku objave teksta Nizozemci vode u gostima 3:0 (85. minuta).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.