Veležovoj evropskoj priči ne nazire se kraj: Rođeni neporaženi protiv Elfsborga!

Na Grbavici se očekuje ludnica

Veležovoj evropskoj priči ne nazire se kraj: Rođeni neporaženi protiv Elfsborga!

E. Škorić

U Borasu na Boras Areni Elfsborg je ugostio Velež u prvom susretu trećeg pretkola UEFA Konferencijske lige, a na kraju je duel okončan rezultatom 1:1.

Rođeni su nakon 33 godine ovog ljeta zaigrali u Evropi i priredili pravu senzaciju u drugom pretkolu Konferencijske lige, kada su izbacili grčkog velikana, ekipu AEK-a, a sada žele da nastave svoju evropsku bajku.

Poslije meča u Švedskoj, Mostarci itekako imaju pravo da se nadaju plasmanu u play-off, gdje bi ih čekao pobjednik iz dvomeča Feyenoord - Luzern.

Hrabro su Rođeni otvorili meč, a u četvrtoj minuti zamalo da Ćosić dođe u čistu situaciju za gol poslije fenomenalnog proigravanja od strane Pršeša. Ubrzo nakon toga, Pršeš iz prve šutira i lopta odlazi malo pord gola Elfsborga.

Prijetio je i Elfsborg, ali Velež je dobro izgledao nazad i nije dozvoljavao domaćinu da realizuje neku od poluprilika ili prilika. Najbolju šansu u prvih pola sata imao je Elfsborg, ali je Larssonov udarac odbranio Bogdanović, izbacivši loptu u korner.

Velež je uzvratio preko Ovčine, koji odlučio sam da završi akciju, ali je ipak bio neprecizan. Golman Elfsborga je loptu skrenuo u korner, a upravo nakon tog ubačaja Mostarci dolaze do pogotka.

Oglasi

Radović koristi neopreznost švedske odbrane, pa loptu šalje u mrežu za veliko slavje Rođenih. Nažalos, radost je trajala svega minut-dva, pošto je Frick iskoristio lošu reakciju Zeljkovića i pogodio za 1:1.

To je bio i rezultat prvog dijela, a u nastavku ravnopravna borba. Veležu je malo nedostajalo da dođe do gola, ali ipak nije uspio. U 90. minuti Radovac je imao dobru priliku, ali je šutirao pored desne stative Elfsborgovog gola.

Veležovi igrači bili su opasni u kontrama, no nedostajalo je kvalitetnije završnice, zbog čega se moraju zadovoljiti sa ovih 1:1. Ipak, uzimajući sve u obzir, Mostarci mogu da budu zadovoljni i svakako će imati realne šanse za prolaz u revanšu.

Podsjetimo još jednom, Velež će narednog četvrtka na stadionu Grbavica ugostiti Elfsborg u uzvratnoj utakmici u kojoj će pasti konačna odluka o putniku u play-off.

Elfsborg - Velež 1:1

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Elfsborg: Ronning, Larsson, Vaisanen, Jarjue, Strand, Gojani, Romer, Holst, Alm, Frick, Okkels.

Velež: Bogdanović, Radović, Zeljković, Isić, Ferreyra, Pršeš, Hasanović, Ovčina, Anđušić, Ćosić, Zajmović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Kapa do poda RODJENI. KAKVI STE VI FRAJERI u p.m. PONOS!
73 1
tuner
McIntosh pleme ti iz****m gdje si sada? KviskoKviskic i tebi isto tako.
55 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi