Foto - Screenshot

Menadžer Cityja sasvim jasan

Pep Guardiola govorio o dolasku Kanea i Messija u Manchester City

Midhat Šljivak

Menadžer Manchester City Pep Guardiola govorio je danas na press konferenciji o potencijalnom dolasku Harryja Kanea i Lionela Messija u Manchester City.

Nakon što se Kane nije pojavio na treningu Tottenhama i nakon što je Barcelona objavila rastanak sa legendarnim Messijem, odmah su počele špekulacije o dolasku ovih fudbalera na Etihad.

Guardiola je danas govorio o njima, a potvrdio je kako engleski prvak neće potpisati Messija.

"Potrošili smo novac na Jacka Grealisha i on će nositi dres sa brojem 10. Mislio sam da će Leo ostati. Sad on nije u našim planovima", rekao je Guardiola.

Što se Kanea tiče Guardiola je i tu bio sasvim jasan.

"On je igrač Tottenhama i ako Tottenham ne želi pregovarati, ta priča je završena. Ako žele pregovarati, mnogi klubovi bi ga željeli u svojim redovima. Mi nismo izuzetak. Zainteresovani smo i naravno da ćemo pokušati", istakao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester City jučer je dobio još jedno veliko pojačanje. Doveli su Jacka Grealisha iz Aston Ville za čak 100 miliona funti i postavili su aposlutni transfer rekord u engleskom fudbalu.

Menadžer Građana je također potvrdio da Bernardo Silva i još dva ili tri fudbalera žele otići i da će pokušati realizovati njihovu prodaju do kraja prelaznog roka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.