Jack Grealish sutra na Wembleyju debituje za City?

Stigao iz Aston Ville

Jack Grealish sutra na Wembleyju debituje za City?

Edmir Škorić

Manchester City novu sezonu zvanično otvara sutra utakmicom protiv Leicestera.

Na kutlnom stadionu Wembley u Londonu Leister i City igraju utakmicu Community Shielda, kojom se tradicionalno u augustu već dugi niz godina pokreću uzbuđenja u otočkom nogometu.

City će biti favorit protiv Leicestera u okršaju pobjednika Premier lige i Kupa, a možemo svakako da očekujemo jednu efikasnu utakmicu.

Mogla bi ovo ujedno biti prilika da Jack Grealish debituje u dresu Građana, a tu vijest objavio je i Sky Sports.

Grealish je sa klubom sa Etihada potpisao ugovor do juna 2026. godine, a u narednoj sezoni nosit će dres sa brojem 10, koji je do sada pripadao Agueru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zaista sam sretan što sam prešao u City. Ovo je najbolji tim na svijetu sa trenerom koji spada u najveće u ovom sportu. Snovi su postali java kada sam stigao ovdje. Pepovim dolaskom tim se podigao na viši nivo i fudbal koji se ovde igra je najuzbudljiviji na svijetu", prvi su njegovi utisci po dolasku u novi klub.

City je Grealisha Aston Villi platio čak 100 miliona funti, što je rekord Premier lige. Dosadašnji rekordni transfer bio je dolazak Paula Pogbe iz Juventusa u Manchester United za 89.3 miliona funti 2016. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
Gdje je ovdje finansiski fer plej kad ovi bacaju stotine miliona na prosjecne igrace
2 1
Mele
Dobar je ograc, ali 100 miliona ne vrijedi. Da je Pep znao da ce Messi otici, cuvao bih te pare i dres za njega sigurno. Bernardo nije nista slabiji ihgrac od ovoga, sad ce ga prodati za duplo manje.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi