FOTO - EPA

Atletico traži 35 miliona funti

Manchester United želi Trippiera, ali novci su problem

Adnan Beganović

Engleski reprezentativac, Kieran John Trippier, nalazi se na meti Manchester Uniteda.

Engleski velikan u novu sezonu ulazi sa visokim ambicijama, a kako bi ih ostvario, potrebno je da dodatno osnaži svoju ekipu.

Nekoiliko igrača je na meti Crvenih vragova, a jedan od njih je i Trippier, koji od 2019. godine nastupa za Atletico Madrid.

Inostrani mediji pišu da su Crveni vragovi zagrijani za uslugama ovog fudbalera, te da su spremni početi pregovore sa njegovim klubom, ali u isto vrijeme i navode da bi problem za realizaciju transfera mogao biti odštetni zahtjev aktuelnog španskog prvaka.

Navodno u Atleticu nemaju ništa protiv Trippierovog odlaska, no ne žele ga pustiti za manje od 35 miliona funti, što United u ovom trenutku ne može platiti.

Trippier je u Atletico stigao 2019. godine iz Tottenhama, a u karijeri je još nastupao za Barnsley i Burnley i to kao posuđen igrač Manchester Cityja za koji nije odigrao službeni meč.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ugovor ga za Atletico veže do ljeta 2023. godine, a na nedavno okončanom Evropskom prvenstvu odigrao je pet mečeva za Englesku.

Ukupno je za Atletico odigrao 68 mečeva. Nije se upisivao u listu strijelaca, a upisao je osam asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.