Čekali su titulu desetljeće, prodat će najboljeg igrača za 120 miliona, a dobit će samo polovinu

Novi detalji su izašli u javnost

Čekali su titulu desetljeće, prodat će najboljeg igrača za 120 miliona, a dobit će samo polovinu

A. Čaušević

Turbulentno ljeto za Inter poslije prekrarsnog završetka sezone.

Inter je poslije deset godina postao prvak Italije, očekivao se početak trofejne ere, ali je ubrzo sve počelo da se raspada kao kula od karata.

Prvo je otišao Antonio Conte, "alfa i omega" šampionske ekipe, zatim i sjajni Achraf Hakimi, a naredni koji će njihovim putem je Romelu Lukaku.

Posljednje informacije govore da će Inter prodati Lukakau za 120 miliona eura i to u Chelsea gdje je sjajni Belgijanac već ranije igrao.

Iz Engleske stižu vijesti da će Inter u slučaju prodaje za taj iznos praktično dobiti samo polovinu od ukupnog iznosa transfera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Nerazzurri još uvijek duguju 55 miliona eura za transfer Lukakua prije dvije godine, a uz to Manchester United ima pravo i na 5 % od budućeg transfera.

Dakle, Crvenim đavolima će pripasti nešto više od 60 miliona eura ukolio Inter svog najboljeg igrača proda za 120 miliona eura.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1599499530
Koliko dugo ovaj inter nije nista napravio u europi dobro imaju sta jest kompletan ovaj klub i ne cudi sto prodaju sve sto valja jer sigurno su u dugovima do guse.
6 0
Ende
5 % ce pripasti mancesteru (crvenim djavolima) a to je nesto vise od 60 miliona ? Ovaj portal je naajludji
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti