Feđa Kulaglić odlazi sa mjesta trenera golmana

HŠK Zrinjski ostao bez bitnog kotača u ekipi

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski ostao je bez veoma bitnog kotača u ekipi.

Nakon sedam godina Feđa Kulaglić napušta mjesto trenera golmana Plemića i karijeru nastavlja u inostranstvu.

Kulaglić je već dogovorio novi angažman. On će ovaj posao u budućnosti obavljati u Kuvajtu, gdje će pojačati stručni štab prvaka Al Arabija.

U ovom timu trener je hrvatski stručnjak Ante Miše koji je jedno vrijeme također radio kao trener Zrinjskog - 2018. godine.

Zrinjski je tako ostao bez veoma bitnog člana stručnog štaba, a vidjet ćemo ko će doći na njegovo mjesto.

[poll]https://sportsport.ba/polls/preview/176[/poll]

Feđa Kulaglić je radio sa brojnim poznatim golmanima koji su branili za Zrinjski u proteklim godinama, a on je isticao kako su najvkalitetniji bili Ratko Dujković, Goran Karačić, Kenan Pirić i Ivan Brkić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa Plemićima je Kulaglić osvojio tri titule prvaka Bosne i Hercegovine i ovako kvalitetnog trenera bit će svakako jako teško zamijeniti.

Zrinjski je novu sezonu počeo jako dobro. Još uvijek nisu primili gol u dvije utakmice, a naredni izazov stiže protiv Željezničara u Mostaru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.