Napušta Atalantu

Iličić je pronašao novi klub, ostat će u Seriji A

Admin Čaušević

Josip Iličić nakon četiri godine napušta Atalantu, ali će i dalje igrati u Seriji A.

Atalanta će danas igrati protiv West Hama u Londonu, međutim na listi pozvanih nema iskusnog Slovenca i to zbog transfera.

Iličić će prema izvještajima iz Italije karijeru nastaviti u Milanu, a visina njegovog transfera će iznositi oko šest miliona eura.

Nakon što je Hakan Calhanoglu otišao besplatno u redove Intera, Rossonerima je bio potreban odličan ofanzivni veznjak pa je izbog pao na 33-godišnjaka koji vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iličić u Italiji igra duže od desetak godina, ranije je nastupao za Palemo i Fiorentinu. Zahvaljujući sjajnim partijama u dresu Atalante posljednjih sezona je postao jedan od najboljih igrača Serije A.

U Seriji A je odigrao preko 300 utakmica i postigao preko 90 golova, međutim još uvijek nije osvojio niti jedan trofeja. Nada se će to uspjeti s Milanom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.