Foto - Manchesterr United

Pripremni meč

Manchester United deklasirao Everton, Bruno Fernandes postigao spektakularan gol

Midhat Šljivak

Manchester United je u pripremnom meču na Old Traffordu razbio Everton sa 4:0.

Crveni đavoli su odigrali odličan meč protiv Karamela i na pravi način su najavili novu sezonu koja počinje narednog vikenda.

Već za pola sata ovaj meč je bio gotov, a prvi gol je postignut već nakon osam minuta igre. Golman Evertona Jordan Pickford pravi veliku grešku koju koristi Mason Greenwood i zabija za 1:0.

Sedam minuta kasnije već je 2:0. Luke Shaw ubacuje iz kornera, a Harry Maguire zabija drugi pogodak za United danas.

U 29. minuti vidjeli smo spektakl u režiji Bruna Fernandesa. Portugalac je namjestio loptu na 25 metara od gola i zatim je fenomenalno pogodio mrežu Pickforda za 3:0.

Ovaj rezultat se na semaforu zadržao sve do nadoknade meča kada United stiže i do četvrtog gola. Dalot je uz dosta sreće matirao Asmira Begovića koji je u nastavku stao na gol za konačan rezultat susreta od 4:0.

Manchester United novu sezonu Premiershipa otvara na Old Traffordu protiv Leedsa, dok Everton čeka Southampton.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.