Manchester United želi Trippiera, ali novci su problem
FOTO - EPA

Atletico traži 35 miliona funti

Manchester United želi Trippiera, ali novci su problem

A. Beganović

Engleski reprezentativac, Kieran John Trippier, nalazi se na meti Manchester Uniteda.

Engleski velikan u novu sezonu ulazi sa visokim ambicijama, a kako bi ih ostvario, potrebno je da dodatno osnaži svoju ekipu.

Nekoiliko igrača je na meti Crvenih vragova, a jedan od njih je i Trippier, koji od 2019. godine nastupa za Atletico Madrid.

Inostrani mediji pišu da su Crveni vragovi zagrijani za uslugama ovog fudbalera, te da su spremni početi pregovore sa njegovim klubom, ali u isto vrijeme i navode da bi problem za realizaciju transfera mogao biti odštetni zahtjev aktuelnog španskog prvaka.

Navodno u Atleticu nemaju ništa protiv Trippierovog odlaska, no ne žele ga pustiti za manje od 35 miliona funti, što United u ovom trenutku ne može platiti.

Trippier je u Atletico stigao 2019. godine iz Tottenhama, a u karijeri je još nastupao za Barnsley i Burnley i to kao posuđen igrač Manchester Cityja za koji nije odigrao službeni meč.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ugovor ga za Atletico veže do ljeta 2023. godine, a na nedavno okončanom Evropskom prvenstvu odigrao je pet mečeva za Englesku.

Ukupno je za Atletico odigrao 68 mečeva. Nije se upisivao u listu strijelaca, a upisao je osam asistencija.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ade1
Nemojte biti smiješni cuj nemoze platit pa Manchester može platit čitavu ekipu Atletico Madrida ali još nisu pristali na tu cijenu
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi