Elfsborg odradio svoj posao

Šveđani su Veležu poslali snažnu poruku upozorenja

Admin Čaušević

Protivnik Veleža u trećem pretkolu Konferencijske lige je poslao snažnu poruku upozorenja mostarskim Rođenim.


Elfsborg je u svom ligaškom susretu igranom danas bio domaćin Degerforsu i slavio je ubjedljiv trijumf sa sigurnih 3:0.

U odnosu na prvi meč sa Veležom trener Thelin je napravio nekoliko izmjena, posebice u veznom redu gdje su danas igrali Romer, Holst i Ndione.

Domaći su poveli preko Vaisanena već u drugoj minuti, a u 15-ak minuta kasnije zadesio ih je problem jer je zbog povrede morao izaći asistent prvog gola Bernhardsson.

U 27. minuti za rezultat prvog poluvremena zabio je Ndione, da bi na startu drugog dijela Okkels postavio konačan rezutlat meča.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Trener Thelin je 20-ak minuta prije meča iz igre povukao Holsta, Fricka i Okkelsa te je jasno da bi ovi igarči mogli biti starteri na Grbavici.

Revanš susret Velež i Elfsborg igraju u četvrtak od 20 sati. Prvi susret okončan je rezlutatom 1:1.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.