Šveđani "tužakaju" Velež UEFA-i: U Elfsborgu vjeruju u šok na Grbavici

Elfsborg i Velež remizirali

Šveđani "tužakaju" Velež UEFA-i: U Elfsborgu vjeruju u šok na Grbavici

Admin Čaušević

Elfsborg i Velež su na Boras Areni odigrali 1:1 u prvom meču treće runde kvalifikacija Konferencijske lige. 

Na tribinama Boras Arene našao se podjednak broj navijača Veleža i Elfsborga što je izazvalo određenu potemnju kod domaćih.

U švedskom klubu su odlučili da se sve prijave UEFA-i, piše lokalni medij Boras Tinding nakon što pregledaju snimke dešavanja sa tribina.

U prvom poluvremenu meč je za kratko bio prekinut jer je jedan od gledatelja uletio u teren, isto tako bilo je bacanja raznih predmeta na teren.

"U raznim prilikama ubacivatni su predmeti u teren. Pregledat ćemo video snimke, ako su napravljeni prekršaji, napisat ćemo izvještaj i zatim istražiti sve", rekao je Johan Bolsing, upravitelj stadiona u Borasu.

U međuvremenu pojedini igrači Elfsborga najavljajuju pobjedu svog tima na stadionu Grbavica. Naglasio je i Johan Larsson.

Oglasi

"Frustrirajući osjećaj, ali šokirat ćemo ih dole", poručio je kapiten švedske ekipe.

Nakon izjednačenja Elfsborga Maudo Jarjué je provocirao navijače Veleža prilikom slavlja zbog čega je dobio i žuti karton.

"Ne brine me to. To me motivisalo da budem još bolji", kazao je Maudo kojem su igrali Veleža zviždali prilikom svakog kontakta s loptom nakon što ih je isprovocirao.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prije revanš susreta obje ekipe će odigrati ligaške mečeve. Velež u nedjelju gostuje Radniku u Bijeljini, a Elfsborg će biti domaćin Degerforsu.

Podsjećanja radi, Velež će Elfsborg dočekati na stadionu Grbavica u četvrtak 12. augusta. Početak susreta je zakazan za 20 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SonPen1946
Odmah diskvalifikovati stoku pijacarsku!
2 19
block123
Docete vi vamo , ebat cemo vas za vrijedjanje cevapa , ebem vam svedski stol .
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti