Duel sa jednog od prošlih derbija u juniorskoj konkurenciji

Juniorska Premijer liga

Željezničar golom u 90. minuti ostavio Sarajevo bez pobjede

Midhat Šljivak

Juniorski derbi vječitih rivala Sarajeva i Željezničara odigran je na Butmiru u 2. kolu Premijer lige BiH, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo - 1:1.

Sarajevo je bolje otvorilo ovaj meč. U četvrtoj minuti domaći tim dolazi do gola i vodstva od 1:0. Dosuđen je penal kojeg u pogodak pretvara Muhamed Buljubašić za 1:0.

Nastavak meča donosi šanse sa obje strane. Na odmor se otišlo vodstvom Sarajeva, a nakon 10-ak minuta igre u nastavku Željezničar ostaje sa igračem manje. Direktan crveni karton dobio je Tarik Haznadar.

Prednost igrača više Sarajevo nije iskoristilo u narednih 20 minuta, da bi i Bordo tim u 76. minuti ostao sa 10 igrača u polju nakon što je sudija Haris Kaljanac isključio Aldina Mešića.

Željezničar je u 90. minuti meča došao do izjednačenja i jednog boda. Za konačan rezultat susreta od 1:1 pobrinuo se Benjamin Križevac.

Sarajevu je ovo bila prva utakmica u sezoni jer je meč prvog kola protiv Krupe odgođen, dok je Željezničar u prvom kolu savladao Široki Brijeg sa 2:1.

Juniorska Premijer liga BiH, 2. kolo:

Sarajevo - Željezničar 1:1 (Buljubašić 4p / Križevac 90')

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

FK Sarajevo: Šahinović, Ćosić, Jovašević, Ramić, Ališah, Mešić, Demirović, Ljukovac, Buljubašić, Mulalić, Lamadžema.

FK Željezničar: Šito, Fejzić, Hiseni, Jaganjac, Musić, Grubešić, Križevac, Mućaj, Haznadar, Topuz, Kobašević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.