Argentinac je pred potpisom

Javio se "insajder" koji je prvi nagovjestio Messijev transfer: "Nisu tačne glasine koje kruže..."

Admin Čaušević

Lionel Messi je prva priča u svijetu fudbala proteklih dana. Argentinac je zasijenio sve druge događaje nakon što je saopšteno da napušta Barcelonu.

Messi se od ponosa Katalonije oprostio u nedjelju, nakon čega se uveliko počelo pisati o njegovom transferu u PSG i završenom poslu s pariškim klubom.

Mnogi navijači PSG-a su ponedjeljak proveli čekajući kapitena Gaučosa da se pojavi na aerodromu u francuskoj prijestolnici, ali to se nije desilo.

Khalifah bin Hamad Al Thani, polubrat gazde PSG-a Nassera Al Khalifija, je još jednom uvjerio navijače popularnih Svetaca da Messi sigurno stiže na Park prinčeva.

Al Thani je prije nekoliko dana kazao da je s Messijem postignut dogovor i da će uskoro doći do realizacije transfera, a sinoć je bio nešto duži.

"Nisu tačne glasine koje kruže da su počeli pregovori između Messija i nekih klubova. Dogovorene su stvari s PSG-om 100 %", napisao je on.

"Očekivani dolazak Messija u Pariz je u naredna 72 sata", naglasio je Al Thani.

Dakle, ako je bilo kakvih sumnji više ih nema. Messi će u narednoj sezoni nastupati za PSG. Za taj period inkasirat će 40-ak miliona eura.

Messi bira između dva broja u PSG-u

Argentinska zvijezda napušta Barcelonu nakon dvije decenije, a novo životno poglavlje počet će u Parizu.

Transfer bi trebao postati zvaničan veoma brzo, a još uvijek se ne zna koji će broj na dresu Leo nositi u dresu francuskog viceprvaka.

Neymar mu je navodno ponudio dres sa brojem 10. To je Leo odbio, a zatim se pojavila informacija kako bimogao uzeti broj 19, kojeg je jedno vrijeme nosio u Barceloni i reprezentaciji Argentine. Taj broj u PSG-u trenutno nosi Pablo Sarabia.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Međutim, sada se pojavila mogućnost da Leo u PSG-u ipak uzme dres sa brojem 30. Upravo je sa ovim brojem debitovao u dresu Barcelone u zvaničnim utakmicama kao 17-godišnjak i neće biti iznenađenje ako ga budemo gledali sa ovim brojem na leđima.

Trenutno dres sa brojem 30 u pariškom klubu nosi jedan od rezervnih golmana Alexandre Letellier.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.