Messi bira između dva broja u PSG-u
Foto - EPA

Argentinac će moći da bira

Messi bira između dva broja u PSG-u

Midhat Šljivak

Lionel Messi će u narednim danima postati novi fudbaler francuskog velikana PSG-a.

Argentinska zvijezda napušta Barcelonu nakon dvije decenije, a novo životno poglavlje počet će u Parizu.

Transfer bi trebao postati zvaničan veoma brzo, a još uvijek se ne zna koji će broj na dresu Leo nositi u dresu francuskog viceprvaka.

Neymar mu je navodno ponudio dres sa brojem 10. To je Leo odbio, a zatim se pojavila informacija kako bimogao uzeti broj 19, kojeg je jedno vrijeme nosio u Barceloni i reprezentaciji Argentine. Taj broj u PSG-u trenutno nosi Pablo Sarabia.

Međutim, sada se pojavila mogućnost da Leo u PSG-u ipak uzme dres sa brojem 30. Upravo je sa ovim brojem debitovao u dresu Barcelone u zvaničnim utakmicama kao 17-godišnjak i neće biti iznenađenje ako ga budemo gledali sa ovim brojem na leđima.

Trenutno dres sa brojem 30 u pariškom klubu nosi jedan od rezervnih golmana Alexandre Letellier.

Oglasi

Messi je 'desetku' Barcelone naslijedio od čuvenog Ronaldinha po odlasku brazilske legende iz kluba 2008. godine.

Navijači PSG-a su uzalud čekali Messija

Nakon rastanka sa Barcelonom Leo Messi je prihvatio ponudu koja je stigla od francuskog viceprvaka i karijeru će nastaviti na Parku prinčeva.

Navijači francuskog velikana bili su spremni već danas dočekati Messija. Okupirali su aerodom i stadion, ali uzalud.

Messi se još uvijek nalazi u Barceloni i vjerovatno danas neće doći u Pariz, pa su navijači uzalud iščekivali najveće pojačanje u historiji kluba.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Jedan dio njih već je odlučio otići kućama, dok oni najuporniji još uvijek vjeruju da će se Leo pojaviti na aerodromu.

Iako se Argentinac nije pojavio danas vjerovatno će već sutra stići u Pariz kako bi završio sve oko transfera i PSG će dobiti ogromno pojačanje u lovu na trofej Lige prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
Ima dosta glupih pa kazu mesiju bilo "zabranjeno" da potpise, ko sto su ovaj amarsahin, gis, bogati dijasporac. Svaka cast ko da imate 15 god. Stoko glupa. Lesi da je snizio svoju plati u ovim okvirima osto bi, nego nije mu ni palo na pamet. Ode u psg da dobije opet ogromnu lovu i da igra u dream teamu. Barcelonin limit za slijedeću sezonu će iznostiti 383 milliona eura, dok su prosle sezone imali to 671 million. Real Madrid ima najveće ograničenje ove sezone 468 milliona, sto je manje nego prosle 641m. Salary cap postoji u la ligi jos od 2012 i tacno se zna koliko je kojem klubu ogranicenje. Tesko je biti pametan i nauciti nesto. Najlaskse je bito degenerik i govoriti ne moze on potpisati nijw mu dala la liga (cuj ja liga nekom zabranjuje) ili u spaniji postoji zakon da novi ugovor ne smije biti manji od 50% u odnosu na stari ugovor. Lesi sve ovo vrlo dobro zna, on da jw htio ostati u Barseloni davnih dana bi potpiso za normlanu platu a ne prepolovio svojih 90m eura. Svaka budala zna da je to nedovoljno jer su primanja barse opala zestoki znog korone.
1 2
Malmi_Suomi
Debitovao sa brojem 35 ne 30. GARANT
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi