Prijateljski susret

Željezničar ubjedljiv protiv Romanije

Adnan Beganović

Fudbaleri Željezničara su u prijateljskom susretu sa ubjedljivih 11:0 savladali Romaniju.

Plavi su u sklopu priprema za naredno prvenstveno kolo u kojem će na Grbavici snage odmjeriti sa prijedorskim Rudarom danas odigrali prijateljski susret.

Protivnik je bio niželigaš Romanija, a izabranici Tomislava Ivkovića do vrha su napunili mrežu ovog tima.

Nakon prvih 45 minuta vodili su 7:0, da bi u drugom poluvremenu gosti još u četiri navrata vadili loptu iz svog gola.

Tri pogotka postigao je Gasal, po dva Zdunić i Subašić, dok su se u listu strijelaca upisali i Juričić, Mujezinović, Bojo i Beća.

U prvom poluvremenu za Željezničar su nastupali: Muftić – Blažević, Drina, Vrhovac, Malić – Mekić, Subašić, Bojo, Zdunić, Mujezinović – Juričić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U drugom dijelu Ivković je na teren poslao sljedeći sastav: Milićević – Kosorić, Jahić, Vrhovac, Vištica – Beća, Crnčević, Duraković. Hrelja, Gasal – Bekrić

Podsjetimo, Željezničar i Rudar će svoj susret 5. kola Premijer lige odigrati u ponedjeljak sa početkom u 18:00.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.